Iraklı Din Adamları Eşrefoğlu Camisine hayran

Iraklı Din Adamları Eşrefoğlu Camisine hayran kaldı


KONYA (A.A) - Iraklı din adamlarından oluşan heyet ziyaret için geldiği Beyşehirde Eşrefoğlu Camisine hayran kaldı.
     Kerkük Güney Vilayetlerinden Sorumlu Şii Vakfı Başkanı Mohammed Abbood Hasan Almatwarı, Basra Sünni ve Şii Vakıfları Başkanları refakatçileri ile Keldani Kilisesi Basra Bölgesi Kardinali ve Ayetullah Ali Sistaninin Basra temsilcilerinden oluşan Irak heyeti, Konya Vali Yardımcısı Erol Özkan nezaretinde Beyşehiri ziyaret etti.
     Heyeti Beyşehirde İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük ile Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı karşıladı.
     İlk olarak UNESCO Dünya Mirası Geçici listesinde yer alan Tarihi Eşrefoğlu Camisini ziyaret eden heyet camiye hayranlıklarını gizleyemedi. Özellikle caminin anıtsal taç kapısı ile eşsiz mihrap ve minberi Kerküklü misafirlerin ilgisini çekti. Cami hakkında görevlilerden detaylı bilgiler alan heyet daha sonra Beyşehir Belediyesini ziyaret etti.
     Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, burada yaptığı konuşmasında, heyeti Beyşehirde görmekten ve ağırlamaktan dolayı son derece mutlu olduğunu belirtti.
     Beyşehirin tarihi dokusunun yanında doğal güzellikleriyle de Anadolunun ortasındaki saklı bir cennet olduğunu aktaran Taşcı, Türkiyenin en büyük tatlı su gölüne sahip olmamız, tarihi öneme sahip mekanlarımız ve doğal güzelliklerimizle son birkaç yılda artık Beyşehirimiz yurt içi ve yurt dışından bir çok ziyaretçiyi ağırlamaya başladı. Beyşehiri önemli bir turizm merkezi haline getirmek için çalışıyoruz diye konuştu.
     Heyet adına konuşan Ayetullah Ali Sistaninin Basra Temsilcisi Mohammed Falak Raheema Al Maliki ise Şeb-i Arus törenleri için Konyaya geldiklerini ifade etti.
     Beyşehir ziyaretlerinin ardından Türkiyeden ayrılacakları için üzüntülü olduklarını aktaran Maliki, Biz burada tüm yetkililerce oldukça misafirperver bir şekilde ağırlandık. Ben heyetimiz adına bize gösterdiğiniz ilgiden dolayı minnettar olduğumuzu belirtmek istiyorum dedi.
    
     Muhabir: Adem Mızrak / İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Iraklı Din Adamları Eşrefoğlu Camisine hayran Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER