İrlandalı kadınların öldürülmesine ilişkin dava

İrlandalı kadınların öldürülmesine ilişkin dava -İzmirde geçen yıl 2 İrlandalı kadını öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan kişi ile kendisine yardım ettiği öne sürülen babasının yargılandığı davaya devam edildi


İZMİR (A.A) - - İrlandalı 15 yaşındaki kızla evlenmesine karşı çıktığı gerekçesiyle kızın annesi ve arkadaşını İzmirde boğazlarını keserek öldürdüğü iddiasıyla R.Ç. ile kendisine yardım ettiği öne sürülen babası E.Çnin yargılanmasına devam edildi.
     İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar R.Ç. ve E.Ç ile tarafların avukatları katıldı.
     Mahkeme Başkanı Orhan Kızıltaş, heyet değişikliği nedeniyle eski tutanakları okudu.
     Sanık E.Ç, bir yıldır cezaevinde bulunduğunu, olayla alakasının olmadığını savunarak, Oğlum suçluysa cezalandırın ancak ben suçsuzum. Ailem dağıldı, perişanız. Oğlumun duruşmasına geldim, beni aldılar. Suçlu olsaydım kaçardım. Türkçem zayıf olduğu için kendimi ifade edemiyorum. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum dedi.
     Sanık R.Ç de babasının ifadesi doğrultusunda beyanda bulunarak aynı talebi yineledi.
     E.Çnin avukatı Aydoğan Yolyapan da müvekkiline atılı suçu kabul etmediklerini belirterek, müvekkilinin olayla tek ilgisinin, üzeri kanlı olarak gelen oğlunu Selçuk ilçesine bırakması olduğunu ve gizli tanığın birbirini tutmayan ifadeleriyle tutuklu kalmaması gerektiğini savundu.
     İrlandalı ailelerin avukatı Barış Kaşka ise olayın tek bir kişi tarafından işlenmesinin mümkün olmadığını, gizli tanığın da bu yönde beyanlarının bulunduğunu dile getirerek, olay yerinde keşif yapılmasını, ayrıca adli tıptan olayda kaç failin bulunduğuna yönelik DNA raporunun yeniden istenmesini ve sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.
     Mahkeme heyeti, gizli tanığın beyanında geçen iki arkadaşının tespit edilerek, gizli tanık olarak dinlenmesi için emniyete yazı yazılması, Kaynaklar Jandarma Komutanlığına müzekkere yazılarak 19 Eylül 2011 tarihinde karakolda görevli astsubay ve rütbelilerin kimler olduğunun tespiti ve duruşmada hazır edilmelerinin istenmesi ile sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
    
     -Olay-
    
     Kuşadasında tatil yapan 15 yaşındaki İrlandalı S.G, 18 Ağustos 2011de, annesi Marion Elizabeth G. (54) ve arkadaşı Cathy Dinsmoreden (50) haber alamayınca polise haber vermiş, olayla ilgili başlatılan soruşturmada, 17 yaşındaki R.Ç, 2 İrlandalı kadını öldürdüğü gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.
     İzmir 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlanan davanın ilk duruşmasında, müşteki avukatlarının talebi üzerine mahkeme baba E.Çnin tutuklanmasına karar vermişti.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber İrlandalı kadınların öldürülmesine ilişkin dava Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER