İrlandalı kadınların öldürülmesine ilişkin dava

İrlandalı kadınların öldürülmesine ilişkin dava -İzmirde geçen yıl 2 İrlandalı kadını öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan genç ile kendisine yardım ettiği öne sürülen babasının yargılandığı davada, gizli tanığın ifadesine başvuruldu -Tut


İZMİR (A.A) - Aydının Kuşadası ilçesinde 15 yaşındaki İrlandalı kızla evlenmesine karşı çıktıkları gerekçesiyle kızın annesi ve arkadaşını İzmirde boğazlarını keserek öldürdüğü iddia edilen R.Ç. ile kendisine yardım ettiği öne sürülen babası E.Çnin yargılanmasına devam edildi.
     İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanıklar R.Ç. ve E.Ç ile tarafların avukatları katıldı. Baba E.Ç, duruşmanın başında söz alarak, Özür diliyorum, oğlumun bu işi bir kız için boşu boşuna yapması çok yazık oldu dedi.
     Kolu alçılı olduğu gözlenen sanık R.Ç. ise cezaevinde psikolojisinin bozulduğunu, babasının ise haksız yere cevaevinde konulduğunu ileri sürdü.
     Babasının tutuklu olması nedeniyle 6 kardeşinin mağdur olduğunu ve okulu bırakmak zorunda kaldıklarını öne süren E.Ç, 50 yaşında adam benim yaptığım cahilliği yapmaz, tahliyesini rica ediyorum diye konuştu.
     Sanık avukatları da baba E.Çnin, olay sırasında cep telefonu sinyallerinin olay yerinde değil Işıkkentte olduğunu gösterdiğini söyledi.
     Mahkeme Başkanı Orhan Kızıltaş, ifadelerin ardından iddianamede Gizli Tanık-1 olarak yer alan tanığın dinlenmesi için gerekli sistemin hazırlanması amacıyla duruşmaya ara verdi.
     Gerekli hazırlıkların tamamlanmasının ardından Gizli Tanık-1in, duruşma salonu dışında başka bir odadan, sesi ve görüntüsünde değişiklik yapılarak video konferans yöntemiyle ifadesi alındı.
     İfadesinde olay günü bölgedeki mezarlıktan döndüğünü ve arka taraftaki yolda sanıkları gördüğünü, daha sonra kadınların çığlıkları ile inleme seslerini duyduğunu dile getiren Gizli Tanık-1, bağırdığını ancak cevap veren olmadığınI söyledi.
     Seslerden kadınların yabancı olduğunu anladığını, seslerin mezarlığa kadar geldiğini dile getiren Gizli Tanık-1, olayı ertesi gün gazeteden öğrendiğini belirtti.
     Bir soru soru üzerine, sanıkların olay günü üzerlerinde bulunan giysileri tarif eden Gizli Tanık-1, yolda ticari siyah bir aracın durduğunu ancak kadınları görmediğini, sadece seslerini duyduğunu ifade etti.
    
     -Gizli tanığa itiraz-
    
     Baba E.Ç, gizli tanığın kendilerini gördükten sonra neden şikayette bulunmadığını, ifade vermek için neden 2 ay beklediğini sorarak, şöyle devam etti:
     Üzerinde telefon yok muydu- Karakola yakın bir yermiş, neden şikayet etmedi- Beni sevmeyen düşman biridir, para karşılığı yalan atmak olmuyor, bu bir hakarettir. Allahtan korkmayan biridir. Para karşılığı yapıyor, beni sevmeyen bir sürü insan var. Benim olayla alakam yoktur, ben masumum.
     Bu sırada seyirciler arasında oturan amca N.Ç, Bu fotoğraflar bütün dünyada gazetelerde çıktı demesi üzerine mahkeme başkanının talimatıyla salondan çıkarıldı.
     Gizli Tanık-1 ise Otoban tarafındaydım, gündüz vakti birinin kesileceğini düşünmedim, o yüzden o gün ifade vermedim. Gazetede görünce gittim ifade verdim dedi.
    
     -Karakola şikayet olup olmadığı sorulacak-
    
     Mahkeme Başkanı Kızıltaş da Gizli Tanık-1e ilk ifadesinde yanında iki arkadaşının bulunduğunu beyan ettiğini hatırlatarak, arkadaşlarının ismini neden vermediğini sordu.
     Gizli Tanık-1 ise arkadaşlarının ifade vermek ve isimlerinin geçmesini istemedikleri için kimliklerini söyleyemeyeceğini vurguladı.
     İrlandalı ailelerin avukatı Barış Kaşka da mahkemeden, Kaynaklardaki jandarma karakoluna olayla ilgili sözlü bir şikayetin yapılıp yapılmadığının sorulmasını ve cinayetin işlendiği yerde keşif yapılmasını talep etti.
     Sanık avukatları da gizli tanığın ifadelerinde çelişkiler bulunduğunu belirterek, E.Çnin tahliyesini talep etti.
     Tutuklu sanık E.Ç. hakkındaki tahliye talebini reddeden mahkeme heyeti, Kaynaklardaki jandarma karakoluna yazı yazılması ve eksiklerin giderilmesi istemiyle duruşmayı erteledi.
    
     -Olay-
    
     Kuşadasında, 18 Ağustos 2011de, 15 yaşındaki İrlandalı S.G, annesi Marion Elizabeth G. (54) ve arkadaşı Cathy Dinsmoreden (50) haber alamayınca polise haber vermiş, olayla ilgili başlatılan soruşturmada, 17 yaşındaki R.Ç, 2 İrlandalı kadını öldürdüğü gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.
     İzmir 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlanan davanın ilk duruşmasında, müşteki avukatlarının talebi üzerine mahkeme baba E.Çnin tutuklanmasına karar vermişti.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber İrlandalı kadınların öldürülmesine ilişkin dava Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER