İrlandalı kadınların öldürülmesiyle ilgili dava

İrlandalı kadınların öldürülmesiyle ilgili dava -İzmirde geçen yıl iki İrlandalı kadını öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan genç ile kendisine yardım ettiği öne sürülen babasının yargılandığı davada, babanın tahliye talebi reddedildi


İZMİR (A.A) - Aydının Kuşadası ilçesinde arkadaş olduğu 16 yaşındaki İrlandalı kızla evlenmesine karşı çıktıkları gerekçesiyle kızın annesi ve arkadaşını İzmirde boğazlarını keserek öldürdüğü iddia edilen R.Ç. ile kendisine yardım ettiği öne sürülen babası E.Çnin yargılanmasına devam edildi.
     İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık E.Ç, öldürülen İrlandalı Marion Elizabeth Gnin kızı S.G, öldürülen İrlandalı Cathy Dinsmoreun yeğeni George Dinsmore ve tarafların avukatları katıldı. Sanık R.Ç. ise duruşmaya gelmedi.
     Sanık E.Ç, savunmasında, Kuşadasında alınan ilk ifadem sırasında olayı oğlum iki kadını öldürmüş diye duydum. Hatta oğlumun görüşüne de birkaç defa gittim ama bu olaya ilişkin bir şey konuşmadık dedi.
     Mahkeme heyeti tarafından sanık oğlunun yaşının sorulması üzerine baba E.Ç, Oğlumun yaşı nüfusta küçük yazılmış olabilir. Doğru olduğuna tam olarak emin değilim diye cevap verdi.
     E.Ç, durumu öğrendikten sonra polise neden gitmediği yönündeki soruya karşılık, Sabıkam olduğu için polise gitmek istemedim. Mahkemeleri görmüş insanım. Olayda oğlumun sevgilisinin annesi de olduğu için durumun polise oğlum ve sevgilisi tarafından şikayet edilmesini uygun buldum. Olayla alakam yok dedi.
     Öldürülen İrlandalı Marion Elizabeth Gnin 16 yaşındaki kızı S.G, Türk çevirmen aracılığıyla ifade verdi.
     S.G, Olaya ilişkin görgüye dayalı bilgim yok. R.Ç. ile aramızda hiçbir zaman evlilik konusu geçmedi. Sadece birlikte yaşıyorduk. R.Çnin İrlandaya gelme niyeti yoktu. Aksine benimle birlikte annemin de Türkiyeye taşınmasını istiyordu. Ancak ben karşı çıktım. Türkiyeye tamamen taşınma konusunda korkuyordum diye konuştu.
     Sanık R.Ç. ile annesi arasında gerginlik olmadığını belirten S.G, Çok iyi geçinirlerdi. Hatta R.Ç. anneme Anne diye hitap ederdi. Annem 10 yıldır Türkiyeye tatile gittiğimizi, artık tatil için başka yerlere gideceğimizi söylemişti. R.Ç. de bu durumu makul karşılamıştı. E.Ç. evimize geldiği zamanlarda İngilizce bilmediği için pek konuşmazdık. E.Ç. Türkiyeye en son haziran temmuz aylarında gelen annemin arkadaşı Cathy Dinsmore ile de o zaman tanıştı. Ne annem ne de arkadaşının E.Ç. ile herhangi bir duygusal yakınlaşması oldu dedi.
     Öldürülen Cathy Dinsmoreun yeğeni George Dinsmore da cinayetlerin bir kişi tarafından işlendiğine inanmadığını söyledi.
     Avukat Barış Kaşka, sanığın ifadesinde işine gelen soruları cevaplayıp işine gelmeyenleri cevaplamadığını öne sürerek, Ortada hunharca öldürülmüş insanlar var. Duruşma esnasında gülüşmeler oluyor diyerek, mahkeme başkanından bu durumu engellemesini talep etti.
     Sanık avukatı ise R.Çnin suçunu itiraf ettiğini belirterek, baba E.Çnin tahliyesini istedi.
     Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
     Duruşmadan sonra İrlandalı aileler polis gözetiminde taksilere bindirilip adliyeden gönderildi.
     Kuşadasında, 18 Ağustos 2011de, 15 yaşındaki İrlandalı S.G, annesi Marion Elizabeth G. (54) ve arkadaşı Cathy Dinsmoreden (50) haber alamayınca polise haber vermişti. Polis, genç kızın sevgilisi olduğu öğrenilen R.Çnin (17) ifadesini almıştı. Çelişkili ifadeler veren R.Ç. iki kadını İzmirde öldürdüğünü itiraf etmiş, İzmirin Buca ilçesindeki ormanlık alanda kadınların cesetleri bulunmuştu. R.Ç, İzmir Adliyesinde tutuklanarak Bergama Çocuk Tutukevine gönderilmişti. R.Çnin tasarlayarak iki kişiyi kasten öldürdüğü gerekçesiyle iki defa ömür boyu ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırılmasını isteyen savcı, zanlının olay tarihinde 15-18 yaş grubuna dahil olması nedeniyle bu cezanın TCKnın 31/3. maddesi gereğince indirilmesini, iki kez 18 ile 24 yıl arasında hapis cezası verilmesini talep etmişti.
     İzmir 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlanan davanın ilk duruşmasında, müşteki avukatı Kaşka, olayla bağlantısı olduğu iddiasıyla sanık R.Çnin babası E.Çnin de tutuklanması gerektiği yönünde talepte bulunmuş, baba E.Ç. de tutuklanmış, hakkında İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılmış, dosyanın birleştirilmesine karar verilmişti.
    
     Muhabir: Binnaz Ersoy / Bahri Okumuş
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber İrlandalı kadınların öldürülmesiyle ilgili dava Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER