İş Bankasından kayısı üreticilerine düşük faizli

İş Bankasından kayısı üreticilerine düşük faizli kredi imkanı


MALATYA (A.A) - Malatya Ziraat Odası Başkanlığı ile Türkiye İş Bankası arasında imzalanan protokol kapsamında, kayısı üreticilerine düşük faizli kredi imkanı sunuldu.
     Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, oda binasında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye İş Bankası ile imzaladıkları protokol hakkında bilgi verdi.
     Kayısı üreticisinin hasattan sonra nakit ihtiyacı olacağını kaydeden Polatbaş, nakit ihtiyacını gidermek isteyen üreticinin ürününü erken satması durumunda kayısı fiyatlarının düşmesinden endişe ettiklerini söyledi.
     Üreticilerin nakit ihtiyacını karşılamak üzere Türkiye İş Bankası ile bir protokol yaptıklarını anlatan Polatbaş, bir dönüm kayısı bahçesi için yüzde 5 faizle bin lira kredi imkanı sunan protokolden arzu eden üreticilerin yararlanabileceğini bildirdi.
     Polatbaş, kredi imkanından yararlanmak için bir üreticinin en az 10 dönüm kayısı bahçesi olması gerektiğini belirtti. Malatyada 60 bin ailenin kayısı üreticiliği yaptığını kaydeden Polatbaş, bu sene rekoltenin yüksek olduğunu söyledi.
     Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Şinasi Özdemir de Malatya Ziraat Odasının Türkiye İş Bankası ile görüşmesi neticesinde imzaladıkları protokol kapsamında kayısı üreticisine kredi imkanı sağladığını belirtti. Özdemir, kayısı üreticilerine seslenerek, pazara ürünlerini erken sürmemelerini istedi.
     Basın toplantısına, Türkiye İş Bankası Malatya Merkez Şubesi Müdür Yardımcıları İbrahim Doğan ve Mustafa Murat Ünver de katıldı.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber İş Bankasından kayısı üreticilerine düşük faizli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER