İş Kanunundaki değişiklikler

İş Kanunundaki değişiklikler -KAŞİP Derneği Başkanı Aydın: -Kamu şirket personeline samimiyet güven ve istikrar ortamı bir an önce sağlansın


ŞANLIURFA (A.A) - Kamu Şirket Personelleri (KAŞİP) Derneği Başkanı Hakan Aydın, İş Kanunundaki değişikliğe ilişkin, Kamu şirket personeline samimiyet, güven ve istikrar ortamı bir an önce sağlansın dedi.
     Aydın ve beraberindeki üyelei, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde İş Kanunundaki değişiklik hakkında basın açıklaması yaptı.
     Dernek adına hazırlanan açıklamayı okuyan Hakan Aydın, bir kurumun temizliğini yapan, güvenliğini sağlayan ve ekonomik veri girişlerini sağlayarak, hizmet üretenlerin asıl işi yaptığını söyledi.
     Aydın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca çalışması yürütülen İş Kanunundaki değişiklikler vasıtasıyla ucuza sağlık personelinin çalıştırılamayacağını ifade ederek, şunları kaydetti:
     Taşeron işçiler tarafından açılan binlerce dava ve muvazaa kararı nedeniyle büyük sıkıntı yaşayan kamu, hazırlanan taslakla bu sorunu da çözmeyi amaçlıyor. Soruyoruz, bu davaları kazanıp hak elde edenler ve onlara emsal teşkil edenler ne olacak- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı taşeron işçiye sendikalaşma, iş güvencesi ve statü verip bütün sorunları çözebilecekken basit maddelerle gündemi meşgul ediyor. Söylemlerden ibaret olan taşeron işçi taslağında yapılmak istenen çalışmalar aslında yasada var.
    
     -Çalışmalar eksik ve talepleri karşılamaktan uzak
    
     Söz konusu değişiklikte ön görülen bazı maddelere de açıklamasında yer veren Aydın, şöyle devam etti:
     Bizim talebimiz kadrodur ancak Meclis tavrını taşeron işçilikte bir düzenlemeden yana koymuş alt işverenlikte ısrar ediyor. Sendika konfederasyonlarının tepkisizliği bizleri sivil inisiyatif hakkında düşündürüyor, güvensizleştiriyor. Sendikalar bizden uzak durarak aslında kendini yok ediyor. Çalışmalar eksik ve talepleri karşılamaktan uzak. Bu olumlu eleştirileri yapmamızın sebebi devlette hizmet eden işçi ve emekçinin siyasal mecralara ters düşmemesidir. Emeğin karşılığı, zor yaşamak ve yarın işe gelme deyimi olmamalıdır. Kamu şirket personellerine samimiyet güven ve istikrar ortamı bir an önce sağlansın.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber İş Kanunundaki değişiklikler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER