İş kazası sonrasında rapor alamadığı iddiası

İş kazası sonrasında rapor alamadığı iddiası -Çalıştığı fabrikada geçirdiği kaza sonucunda 5 parmağını kaybeden işçi, maluliyet raporu alamadığı gerekçesiyle İş Mahkemesinde dava açtı


BURSA (A.A) - Kestelde bir tekstil fabrikasında geçirdiği kaza sonucunda 5 parmağını kaybeden işçi, maluliyet raporu alamadığı gerekçesiyle iş yeri hakkında, Bursa 8. İş Mahkemesine dava açtı.
     İddiaya göre, Ocak 2012de bir tekstil fabrikasında işe başlayan Raşit Sarıgöz, 3 Şubat 2012 tarihinde silindire elini kaptırdı. Önce Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesine, ardından da Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan Sarıgöz, müdahalelere rağmen sağ elinin parmaklarını kaybetti.
     Raşit Sarıgöz, kaza sonrasında iş yeri yetkililerinin, şikayetçi olmaması durumunda kendisine yardımcı olacakları yönünde söz verdiğini iddia etti.
     Bunun üzerine şikayetçi olmadığını anlatan Sarıgöz, Ancak daha sonra fabrikadan kimse benimle ilgilenmeyince avukatım aracılığıyla iş yeri hakkında Bursa 8. İş Mahkemesinde dava açtım dedi.
     Parmaklarını kaybettiği için iş bulmakta sıkıntı çektiğini, Sosyal Güvenlik Kurumundan (SGK) alınan maluliyet raporu olmadığı için devlet desteği de alamadığını belirten Sarıgöz, bu yüzden malulen emekli olamadığını da öne sürdü. 10 aydır SGKyı beklediğini ileri süren Sarıgöz, şöyle konuştu:
     Bursa SGKya gidip raporlarımı inceleyen kişilerle görüştüm. Yapabilecekleri bir şey olmadığını, sıramı beklemem gerektiğini söylediler. 10 aydır bekliyorum. Çalışamıyorum, oturduğum ev kiralık. Kazada parmaklarımı kaybetmem nedeniyle hiçbir yerde iş bulamadım. Gemlik İş-Kura başvuru da yaptım. Maluliyet raporu ile iş bulacaklarını söylediler. Ama Sosyal Güvenlik Kurumundan 10 aydır rapor alamadığım için elim kolum bağlandı. Hiçbir iş yapamıyorum.
     Sarıgöz, yaşadığı sıkıntıyı Başbakanlık İletişim Merkezine de (BİMER) bildirdiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Musa Öztürk/Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber İş kazası sonrasında rapor alamadığı iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER