İş ve Tarım Makineleri Grup Başkanı

İş ve Tarım Makineleri Grup Başkanı Sami Konukoğlu: -Başak Traktörü adı gibi tarlalarda bahçelerde başaklar açarak, Türkiyede ilk sıralara getirmeyi hedefliyoruz


GAZİANTEP (A.A) - Sanko Holding Yönetim Kurulu Üyesi, İş ve Tarım Makineleri Grup Başkanı Sami Konukoğlu, bir süre önce Sanko Holding bünyesine katılan Başak Traktörü yeniden yapılandıracaklarını belirterek, Başak Traktörü, aynı adı gibi tarlalarda, bahçelerde başaklar açarak sektöründe Türkiyede ilk sıralara getirmeyi hedefliyoruz dedi.
     Başak Traktör bayileri ve yöneticileri, İstanbul Pendik Green Park Hotelde düzenlenen tanışma toplantısı ve iftar yemeğinde bir araya geldi. Green Park bahçesinde sergilenen Başak Traktör ürünleri, bayilerin ilgisini çekti.
     Toplantıdaki konuşmasında, temeli 1904 yılında bir dokuma tezgahıyla atılan Sanko Holdinge ilişkin bilgi veren Konukoğlu, Sanko bünyesine katılan ve 1914 yılında kurulan Başak Traktörün de asırlık bir firma olduğunu, asırlık iki kuruluşun sinerji oluşturacağını belirtti.
     Sektöre yabancı olmadıklarını ve yıllardır başarıyla üretim yaptıkları iş makineleri dolayısıyla, makine sektörünün içerisinde olduklarını kaydeden Konukoğlu, şunları kaydetti:
     Gaziantepte 42 bin metre kare kapalı alanda kurduğumuz ultra modern tesislerimizde, MST markasıyla ürettiğimiz bekolderler, yurt içinde ve yurt dışında tercih edilen ve pazar payı hızla artan iş makinesi haline gelmiştir. Yine Gaziantep tesislerimizde, Türkiyedeki ilk ve tek teleskopik forklifti üreterek, önemli bir başarıya imza atıyoruz.
     Sanko olarak bulunduğumuz sektörlerde Türkiye genelinde ilk sıralarda yer almayı hedefleriz. Bu anlayışla Başak Traktörün de aynı adı gibi tarlalarda bahçelerde başaklar açarak Türkiyede ilk sıralarda yer almasını öncelikli hedef olarak belirlediğimizi bilmenizi istiyorum. Ar-Ge çalışmalarıyla adeta kaynaştığınız mevcut ürünleri geliştireceğimiz gibi, yeni ürünleri sizler aracılığı ile Türk çiftçisinin hizmetine sunacağız. Geçmişte Türkiyede tarımda makineleşmenin lokomotifliğini üstlenen Başak Traktör, yaklaşık bir asırdan beri olduğu gibi, Türk çiftçisinin yanında olmaya devam edecektir.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber İş ve Tarım Makineleri Grup Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER