İŞGEMler iş ve istihdam sağlıyor

İŞGEMler iş ve istihdam sağlıyor -Türkiyedeki 15 İş Geliştirme Merkezinde 342 firmanın üretim yaptığı ve bu işletmelerde 3 bin kişiye istihdam sağlandığı bildirildi


MERSİN (A.A) - Türkiye İş Geliştirme Merkezleri (İŞGEM) Derneği Başkanı Adem Gül, Türkiyedeki 15 İş Geliştirme Merkezinde 342 firmanın üretim yaptığını ve bu işletmelerde 3 bin kişiye istihdam sağlandığını bildirdi.
     Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İŞGEMlerin bir araya gelmesiyle birlikte 25 Temmuz 2008 tarihinde derneklerini kurduklarını belirtti.
     İŞGEMleri sivil bir toplum kuruluşu çatısı altında toplayarak sorunlarının çözümünde ve yapılacak işbirliklerinde hızlı gelişim sağlamayı kendilerine amaç edindiklerini anlatan Gül, ülke genelindeki mevcut 15 İŞGEMde, 3 bin kişiye istihdam sağlandığını vurguladı.
     İŞGEMlerde çalışma hayatına başlayan birçok firmanın marka olduğunu dile getiren Gül, bazı firmaların ise Afrika dahil yurtdışında ihracat yapmanın ötesine geçerek, bu ülkelerde kendi üretim tesislerini kurduklarını ifade etti.
     Bu tablonun sürdürülebilir olması için İŞGEMlerin çözüm bekleyen sorunlarının çözülmesine ihtiyaç duyduklarını aktaran Gül, bu amaçla birçok kurum ve kuruluş nezdinde çalışmaları sürdürdüklerini kaydetti.
     Özellikle İŞGEMler yasasının çıkartılması için gelecek dönemde çalışmalarını artıracaklarını belirten Gül, şöyle konuştu:
     Kuruluş aşamasından bugüne kadar yanımızda olduklarını bilmemize rağmen başta KOSGEB olmak üzere birçok kurum tarafından yapılan çalışmalar ve girişimler bugüne kadar bizlerin istediği sonuca ulaşamamıştır. Halen İŞGEMlerdeki firmalar, enerji tüketimlerinden, KOSGEB teşviklerine kadar birçok konuda İŞGEM ayrıcalığını görmek istemektedirler. Zira bizler kayıt dışından kayıtlı ekonomiye geçiş ve devletten aldığı destekleri de fazlasıyla devlete geri döndürme özelliğine sahip kuruluşlarız. Bu yüzden sorunlarımızın çözülmesi gerektiğine inanıyoruz.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt/Kerem Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber İŞGEMler iş ve istihdam sağlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER