İşitme engelli sporculardan gösteri maçı

İşitme engelli sporculardan gösteri maçı -Türk Telekom Basketbol Takımının Slovenyalı oyuncusu işitme engelli Miha Zupan ile Ankara İşitme Engelliler Spor Kulübü oyuncuları gösteri maçında bir araya geldi


ANKARA (A.A) - Türk Telekom Basketbol Takımı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında bazı oyuncularının katılımıyla gösteri maçı yaptı.
     Takımın Slovenyaişitme engelli oyuncusu Miha Zupan ile Ankara İşitme Engelliler Spor Kulübü oyuncuları gösteri maçında bir araya geldi.
     Türk Telekom Genel Müdürlüğü tesislerindeki basketbol salonunda yapılan gösteri maçına Türk Telekomdan Zupanın yanı sıra oyunculardan Can Uğur Öğüt ile Baki Görür de katıldı.
     Ankara İşitme Engelliler Spor Kulübü oyuncuları Miha Zupana büyük ilgi gösterirken, Türk Telekomun yaptığı organizasyondan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, kulüp yönetimine teşekkür ettiler.
     Slovenya Milli Takımı oyuncularından 1982 doğumlu 2.05 metre boyundaki Zupan ise doğuştan işitme engelli olduğunu, ancak bunun hiçbir zaman kendisine engel olmadığını söyledi.
     Spora başladığından beri hep işiten insanlarla maç yaptığını ve kendini geliştirdiğini ifade eden Miha Zupan, İşitme ya da fiziksel fark etmez, engeli olan tüm arkadaşlarıma tavsiyem, engellerinin kendilerini eve kapatmasına izin vermesinler. Ne kadar aktif ve sosyal olurlarsa engelleri o kadar kolay aşarlar dedi.
     10ar dakikalık iki periyot üzerinden yapılan maç 24-24 berabere tamamlandı.
    
     Muhabir: İlknur Çetinbaş
     Yayıncı: Fatih Ferhat Sürmeli
<< Önceki Haber İşitme engelli sporculardan gösteri maçı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER