İŞKAD, girişimci ve kalifiye kadın sayısını

İŞKAD, girişimci ve kalifiye kadın sayısını artıracak


ADANA (A.A) - Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Elif Doğan Türkmen, İŞKADın Eylül ayından itibaren girişimci ve kalifiye kadın sayısını artırmak üzere yoğun bir program hazırlandığını bildirdi.
     Türkmen, yazılı açıklamasında, girişimci ve kalifiye kadın sayısını artırmak amacıyla KOSGEB Adana İl Müdürü Hamit Sucudan sonra Türkiye İş Kurumu Adana İl Müdürü Haşim Meydanı ziyaret ettiğini belirtti.
     Avukat Katipliği, Yaşlı ve Hasta Bakımı, Yöneticilik ve Girişimcilik kursları başta olmak üzere birçok alanda etkin çalışma yürüteceklerini ifade eden Türkmen, şunları kaydetti:
     Öncelikle İŞKAD üyelerinin kalifiye personel ihtiyacını karşılamak için yola çıktık. Ancak gösterilecek talep doğrultusunda kursları genişletebiliriz. Adanaya, çalışan, üreten ve girişimcilik ruhuna sahip yeni kadınlar kazandırmak bize büyük mutluluk verecek. Çalışmalarda İŞKURdan gelecek destekler de önemli. Düzenleyeceğimiz kurslara katılan insanların işsiz kalmayacağını düşünüyoruz. İŞKAD olarak çözüm üreten bir konumda olmak istiyoruz.
     İŞKADa her türlü desteği vereceklerini ve bundan memnuniyet duyacaklarını ifade eden İŞKUR İl Müdürü Haşim Meydan ise şu ifadelere yer verdi:
     Adanada işe yeni başlayan 90 kişilik yeni danışman kadrosuyla göreve hazırız. İŞKAD üyeleri ile Eylül ayında tam kadro bir toplantı düzenlenmesi halinde daha sağlıklı çalışmalar yapılabileceğiz. 90 danışman şu ana kadar 7 bin iş yerinde değerlendirme yaptı. İşverenlerin personel istekleri doğrultusunda geniş çaplı proje yürütülüyor. Mevzuatlar çerçevesinde İŞKADla ortaklaşa gerçekleştireceğimiz kurslarda İŞKUR olarak kursiyerlerin masraflarını büyük oranda üstlenebilir, yeni ve farklı eğitim programları hazırlayabiliriz. Yeni yılda İŞKUR olarak 250 kişiyi girişimcilik alanında eğiteceğiz. İŞKADla da işbirliği yapmaya hazırız. İŞKAD üyelerinin tüm personel ihtiyaçlarının İŞKUR aracılığıyla giderilmesi, üyelere vergi ve personel giderlerinde büyük avantaj sağlayacaktır.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: J.Jale Durgun
<< Önceki Haber İŞKAD, girişimci ve kalifiye kadın sayısını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER