İŞKURdan AVM atağı

İŞKURdan AVM atağı -İŞKURdaki iş ve meslek danışmanları, yoğunluğun fazla olduğu AVMlerde kurdukları stantlarda iş bulmak isteyenlere ulaşmaya çalışıyor


ANTALYA (A.A) - İŞKURdaki iş ve meslek danışmanları, yoğunluğun fazla olduğu AVMlerde kurdukları stantlarda iş bulmak isteyenlere ulaşmaya çalışıyor.
     İŞKUR Antalya İl Müdürlüğü, bünyesine yeni kattığı iş ve meslek danışmaları ile işsizlere iş imkanı sağlamak ve onlara daha rahat ulaşmak amacıyla çalışma başlattı. Bu kapsamda yoğunluğun fazla olduğu AVMlerde stant kuran İŞKUR, böylece daha fazla işsize ulaşarak onlara iş imkanı sağlamayı hedefliyor.
     İŞKURun Antalyanın en büyük AVMlerinden 5M Migrosta kurduğu stantta AA muhabirine açıklama yapan iş ve meslek danışmanı Cansu Akbıyık, İŞKUR Antalya İl Müdürlüğüne işsizlere ve iş verenlere daha rahat ulaşabilmek adına 75 iş ve meslek danışmanı atandığını söyledi.
     Eski sistemden farklı olarak kendilerinin, başvuru yapan işsizleri sürekli takip ettiklerini belirten Akbıyık, İşsizler bize başvurup çalışmaya başladıktan sonra da onları takip etmeye devam ediyoruz. İşlerinden memnunlar mı, işveren işçiden memnun mu, bunları süreç içerisinde araştırıyoruz dedi.
    
     -Daha fazla kişiye ulaşmak için AVMler tercih edildi-
    
     İŞKURun bu yeni politikası kapsamında daha fazla kişiye ulaşmak amacıyla AVMlerde stant kurduklarını anlatan Akbıyık, İnsanlar İŞKURu fazla bilmiyorlar. Biz onlara İŞKURu tanıtıp, yaptığımız hizmetlerden, mesleki eğitim kurslarımızından bahsediyoruz. İş verenleri de burada bilgilendiriyoruz diye konuştu.
     Akbıyık, bir hafta boyunca 5M Migrosta stantlarının açık olacağını, daha sonra il genelindeki 4 AVMde daha stant açacaklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber İŞKURdan AVM atağı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER