İŞKUR üniversitede irtibat noktası açtı

İŞKUR üniversitede irtibat noktası açtı


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Erciyes Üniversitesi tarafından ortak bir çalışma yapılarak, İŞKUR Rehberlik ve Danışmanlık Faaliyetleri kapsamında üniversite kampüsünde İŞKUR irtibat noktası açıldı.
     İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Ebubekir Güngör, İŞKUR iş ve meslek danışmanlarının, üniversite öğrencilerine, iş gücü piyasası, iş arama becerileri, öz geçmiş hazırlama, işverenle mülakat, görüşme teknikleri, Avrupa Birliği düzleminde iş arama ile Europass CV oluşturma gibi kurum hizmetleri hakkında bilgilendirme faaliyetlerinde bulunulduğunu ifade etti.
     İş ve meslek danışmanlarının yeni görev tanımlarından önemli bir kısmını üniversite öğrencilerine yönelik rehberlik ve danışmanlık hizmetleri oluşturduğunu belirten Güngör, Rehberlik ve danışmanlık faaliyetlerinin etkinliği ve ulaşılabilirliği ile Kurumun tanınırlığının arttırılması, işbirliği kültürünün geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Üç gün süren bilgilendirme faaliyetine yaklaşık 2 bin üniversite öğrencisine ulaşılarak iş danışmanlığı hizmeti verilmiştir dedi.
     Göngör, ayrıca bu faaliyetler kapsamında Çalışma ve İş Kurumu ile Melikşah Üniversitesi arasında çalışma başlatıldığını, Mart ayı içinde Melikşah Üniversitesinde de İŞKUR irtibat noktası açılacağını vurguladı.
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber İŞKUR üniversitede irtibat noktası açtı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER