İSOnun yayınladığı Türkiyenin 500 büyük sanayi

İSOnun yayınladığı Türkiyenin 500 büyük sanayi kuruluşu raporu -ATSO Başkanı Budak: -Antalyamızın güçlü yönünü ortaya çıkartan, odamız üyesi Adopen, AGT ve Yörükoğlu firmalarına başarılarının devamını dileyerek kendilerini tebrik e


ANTALYA (A.A) - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, Antalyamızın güçlü yönünü ortaya çıkartan, odamız üyesi Adopen, AGT ve Yörükoğlu firmalarına başarılarının devamını dileyerek kendilerini tebrik ediyor, önümüzdeki yıllarda Antalyadan daha çok firmanın en büyükler listesinde yer almasını diliyorum dedi.
     Budak, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul Sanayi Odasının (İSO) Türkiyenin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2011 Yılı Raporunun açıklandığını hatırlattı. Budak, genel sıralamaya göre, Batı Akdeniz Bölgesinde Antalyadan Adopen, AGT ve Yörükoğlu firmaları ile Burdur-Bucaktan AS Çimento, Ispartadan GÖLTAŞ firmalarının ilk 500 arasında yer aldığına dikkati çekti.
     Genel sıralamada Adopen Plastik ve İnşaat Sanayi AŞnin 2010 yılında 293üncü sıradayken geçen yıl 266ncı sıraya, AGT Ağaç Sanayi ve Ticaret AŞnin 365inci sıradan 352nciliğe yükseldiğini vurgulayan Budak, Yörükoğlu firmasının ise 447nci sırada yer aldığını kaydetti.
     Geçen yıl Adopen firmasının 290 milyon lira, AGT Ağaç Sanayi firmasının 225 milyon lira ve Yörükoğlu Süt Ürünleri firmasının da 175 milyon lira üretimden satış elde ettiğini belirten Budak, açıklamasında, Her 3 firmanın da 2011 yılını karla kapattığı ve satış hasılatlarının bir önceki yıla göre artış gösterdiği görülmektedir. Antalyamızın güçlü yönünü ortaya çıkartan, odamız üyesi Adopen, AGT ve Yörükoğlu firmalarına başarılarının devamını dileyerek kendilerini tebrik ediyor, önümüzdeki yıllarda Antalyadan daha çok firmanın en büyükler listesinde yer almasını diliyorum dedi.
    
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber İSOnun yayınladığı Türkiyenin 500 büyük sanayi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER