İSO Meclis Başkanı Bahçıvandan, Vali Öztürke

İSO Meclis Başkanı Bahçıvandan, Vali Öztürke ziyaret -Vali Öztürk: Erzurum turizm alanında çok iddialı. Yani kış turizmi kenti olduk. 600 milyonluk bir yatırım yapıldı. Bu Türkiyede yapılan en büyük kış sporları yatırımıdır


ERZURUM (A.A) - İstanbul Sanayi Odası Meclis Başkanı Erdal Bahçıvan, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürkü ziyaret etti.
     Vali Öztürk, makamında kabul ettiği, Bahçıvan, İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fikret Tanrıverdi, ETSO Başkanı Lütfü Yücelik ve ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın ile bir süre sohbet etti.
     Ziyaretten duyduğu mutluluğu ifade eden Öztürk, batıda sistemin daha iyi işlediğine dikkat çekerek, Erzurumda girişimciliğin 15-20 sene öncesine göre daha iyi noktada olduğunu belirtti. Her kentin her alanda iddialı olması gerektiğinin altını çizen Öztürk, şunları kaydetti:
     Yani hem sanayide hem turizmde hem tarımda aynı şekilde iddialı olunamaz. Ama yinede bu bölgenin çarkını döndürecek kadar sanayinin en azından KOBİ düzeyinde olması lazım. Bildiğiniz gibi Erzurum turizm alanında çok iddialı. Yani kış turizmi kenti olduk. 600 milyonluk bir yatırım yapıldı. Bu Türkiyede yapılan en büyük kış sporları yatırımıdır. Erzurum ticarette de iyi bir noktada. Civardaki 8-10 ilin ticaret merkezi konumundadır.
     Vali Öztürk, Erzurumdaki hayvancılık potansiyelinin oldukça yüksek olduğunu ancak kentte hayvancılığın mera tarzı, geleneksel yöntemlerle yapıldığını ifade etti.
     Batı illerinde hayvancılığın çiftliklerde, modern tesislerde yapıldığını anımsatan Öztürk, Bu gibi kökleşmiş sorunların çözümü için birçok şeyin bir arada değişmesi, öncelikle algıların değişmesi lazım. Yani insanlarımızın gelecek beklentilerini arttırmak lazım ifadelerini kullandı.
     İSO Meclis Başkanı Bahçıvan da önce göçün önlenmesi, daha sonra ise tersine göçün başlatılması için çalışmalar yapılması gerektiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber İSO Meclis Başkanı Bahçıvandan, Vali Öztürke Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER