Ispartada hırsızlıkla mücadele çalışmaları

Ispartada hırsızlıkla mücadele çalışmaları -Son 3 ayda yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 181 şüpheliden 65i tutuklandı


ISPARTA (A.A) - Isparta Emniyet Müdürlüğünce son 3 ayda yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 181 şüpheliden 65inin tutuklandığı bildirildi.
     Isparta Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, insanların yaşamlarında önemli bir yer tutan mülkiyet kavramının, özellikle son yüzyılda daha da önem kazandığı bildirildi.
     Büyük metropollerde işlenen suçlardan mala yönelik olanlarda çok ciddi artışların görüldüğüne dikkat çekilen açıklamada, bu durumun Türkiyede de arttığı vurgulandı.
     Açıklamada, toplumun genel huzur ve güvenliği açısından ciddi bir tehdit unsuru olan mala yönelik suç isleyen kişilerin, bu tür suçları islemeye iten sebepler ile kriminal deneyimle nasıl ve hangi şartlarda tanıştıklarının, bu şahısları hangi sosyal ortamın suç islemeye teşvik ettiğinin anlaşılmasının suçla mücadelede yol gösterici olacağına dikkatle çekildi.
     Bu anlamda Isparta Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin mala karşı işlenen suçlarla yoğun bir mücadele içerisinde olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Isparta Emniyet Müdürlüğü ekiplerince mala karşı suçların verileri incelendiğinde, son 3 ay içerisinde 181 şahıs yakalanmış olup, 65i tutuklanmış, 116 şahıs ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır. Çalışmalarda 83 bin lira, 3 buzdolabı, 18 bilgisayar, 15 oto teybi, 9 altın bilezik 11 LCD televizyon, 63 motosiklet, dolandırılıkta kullanıldığı bildirilen 890 sahte altın ile 7 bin lira değerinde gıda ve tekel malzemesi ele geçirildi.
     Açıklamada ayrıca Isparta Emniyet Müdürlüğünün her türlü mala karşı suçu ile mücadelede tespit ve analize dayalı çözüm odaklı stratejiler geliştirerek suçları işlenmeden önlemek, suç korkusu ve endişesini gidermek amacıyla mahallelerde görev yapan yaya ve motorize polis sayısının arttırdığı vurgulanarak Personelimizin başarılı çalışmaları ve Isparta halkının duyarlı yaklaşımı ile geçtiğimiz yılların aynı dönemine göre mala karşı işlenen suçlarda yüzde 10 oranında azalma olmuştur. Vatandaşlarımızın suçların önlenmesi ve suç işleyenlerin yakalanmasında 155 Polis İmdat servisi aracılığı ile yapacağı ihbar ve şikayetler titizlikle değerlendirilmektedir ifadeleri kullanıldı.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Ispartada hırsızlıkla mücadele çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER