Ispartada yapılan Etnografya Halı ve Kilim

Ispartada yapılan Etnografya Halı ve Kilim Müzesi -Belediye Başkanı Günaydın, tamamlandığında Türkiyenin en büyük etnografya müzesi olacak Etnografya Halı ve Kilim Müzesi çalışmalarını inceledi


ISPARTA (A.A) - Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Etnografya Halı ve Kilim Müzesinde devam eden çalışmalarını inceledi.
     Günaydın, Gökçay Kavşağında yapımına başlanan Etnografya Halı ve Kilim Müzesindeki çalışmaları inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
     İncelemenin ardından açıklamalarda bulunan Günaydın, müze tamamlandığında Türkiyenin en büyük etnografya müzesi olacağını söyledi.
     Müze yapım çalışmalarının sürekli devam ettiğine dikkati çeken Günaydın, 65 metre yüksekliğinde, 3 bin 100 metrekare genişliğindeki müzenin hafriyat çalışmaları tamamlandı. Binayı taşıyacak 72 adet 21 metre derinliğinde 71 santimetre çapında kazık temel, üzerine de radyal temel çalışmalarında son aşamaya gelindidedi.
     İnşa sürecinin 8 ay süreceğini anımsatan Günaydın, müzenin depreme dayanıklı olarak inşa edildiğini, yıllar boyu ayakta kalacağını vurguladı. Müzede bulanacak kilim ve halıların, gelecek nesillere aktarılacağını dile getiren Günaydın, şunları kaydetti:
     Tüm hesaplarımız en ince ayrıntılarına göre yapıldı. Çalışmalar çift vardiya olarak devam ediyor. Her şey gayet güzel ve yerinde yapılıyor. Müteahhit ve kontrolörlük yapan arkadaşlarımıza çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu bina tamamlandığında Ispartanın gururu olacak. Bu yapının Ispartamıza, tarihimize ve gelecek neslimize hayırlı olmasını diyorum.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Ispartada yapılan Etnografya Halı ve Kilim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER