Ispartaya 500 konteyner

Ispartaya 500 konteyner -Olası bir depremin ardından kullanılmak üzere Vandan gönderilecek 500 konteyner, Gülkent Devlet Hastanesi yanındaki alana yerleştirilecek


ISPARTA (A.A) - Isparta İl Genel Meclisi, Vandan Ispartaya gönderilecek 500 konteynerin eski Gülkent Devlet Hastanesinin yanındaki 40 bin metrekarelik alana yerleştirilmesine karar verdi.
     Isparta İl Genel Meclisi şubat ayı toplantısının son oturumunda İl Afet Acil Durum Müdürlüğünün Vandan gelecek 500 konteynerin muhafaza edileceği alanın belirlenmesi yönündeki talebi görüşüldü.
     İmar Bayındırlık ile Plan ve Bütçe Komisyonlarının ortak raporunu okuyan Komisyon Sözcüsü Yaşar Nail Akgül, 2011 yılında Vanda meydana gelen depremlerde afetzedelerin geçici barınmalarının sağlanması amacıyla Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından konteynerlerden oluşan kentler kurulduğunu belirtti.
     Afetzedelerin ve hak sahiplerinin kalıcı konutlara yerleştirilmesinin ardından konteynerlerin, ülkede meydana gelebilecek afetlerde kullanılmak üzere illere dağıtılmasına karar verildiğini belirten Akgül, Ispartaya da 500 konteynerin tahsis edileceğini açıkladı.
     Konteynerler için yaklaşık 20 bin metrekare alana ihtiyaç duyulduğuna dikkati çeken Akgül, şöyle konuştu:
     İl Afet Acil Durum Müdürlüğünce 2012 yılında güncellenen acil yardım planlarında Gülkent Devlet Hastanesi ve Botanik Parkı civarındaki alanın konteyner kent ve çadır kent alanı olarak planlandığı anlaşılmış olup, yerinde yapılan incelemelerde de buranın konteyner muhafaza alanı olarak değerlendirilebileceği sonucuna varılmıştır. Söz konusu bölgedeki 40 bin metrekarelik alanın, konteynerlerin muhafazasının sağlanması amacıyla İl Afet ve Acil Durum Başkanlığına verilmesi uygundur.
     Raporun okunmasının ardından İl Genel Meclisi, komisyon raporunu oy birliğiyle kabul etti.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Ispartaya 500 konteyner Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER