Ispartaya Eğirdir Gölünden içme suyu takviyesi

Ispartaya Eğirdir Gölünden içme suyu takviyesi


ISPARTA (A.A) - Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yaz aylarında artan su ihtiyacını karşılamak için Eğirdir Gölünden saniyede yaklaşık 200 litre su almaya başladıklarını bildirdi.
     Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ispartalılara kaliteli içme suyu sağlamak için çalışmaların aralıksız sürdüğünü söyledi.
     Kentin yıllık su ihtiyacının 20 milyon metreküp olduğunu belirten Günaydın, geçen yıl Darıderesi Göleti ve çeşitli doğal kaynaklardan 7şer milyon metreküp, Eğirdir Gölünden de 6 milyon metreküp su temin ettiklerini anlattı.
     Normal şartlarda Eğirdir Gölünden su temin etmediklerini vurgulayan Günaydın, ancak yaz aylarında artan su kullanımını karşılamak için Eğirdir Gölünden saniyede 200 litre su almaya başladıklarını kaydetti.
     Darıderesi Göleti, tabii kaynaklar ve Eğirdir Gölünden alınan suların arıtma tesislerinde karıştırılıp, arıtıldığını ve gerekli işlemlerden sonra halkın kullanımına sunulduğunu ifade eden Başkan Günaydın, İçme sularımızda hiçbir sıkıntı bulunmamaktadır. Halkımız güvenle kullanabilir. Halkımıza kaliteli suyu daha ucuza sunabilmek için ekiplerimiz çalışmalarına aralıksız devam etmektedir diye konuştu.
    
     Muhabir: Mehmet Erbek
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Ispartaya Eğirdir Gölünden içme suyu takviyesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER