Isparta Valisi Oğuz:

Isparta Valisi Oğuz: -Bir gün en az 10 üniversitenin, yüzlerce kolejin, çok kaliteli anaokulu ve ilkokulların olduğu, sokaklarında uluslararası öğrencilerin dolaştığı, onlara uygun parkların, eğlence yerlerinin olduğu, onlara yönelik


ISPARTA (A.A) - Isparta Valisi Memduh Oğuz, Ispartanın geleceğiyle ilgili, Bir gün en az 10 üniversitenin, yüzlerce kolejin, çok kaliteli anaokulu ve ilkokulların olduğu, sokaklarında uluslararası öğrencilerin dolaştığı, onlara uygun parkların, eğlence yerlerinin olduğu, onlara yönelik gıda ürünlerinin satıldığı ve velilerine hitap edecek ağırlama yerlerinin olduğu büyük bir şehir düşünüyoruz dedi.
     Batı Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (BAKSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Engin Civan ve yönetim kurulu üyeleri, Vali Memduh Oğuzu makamında ziyaret etti. Vali Oğuz, ziyarette yaptığı konuşmada, insanların bireysel ve toplumsal mutluluğu yakalayabilmesinin, dinamik bir örgütlenmeyle ve demokrasiyle olabileceğini, bunun da sivil toplum örgütleri olmadan mümkün olamayacağını söyledi.
     Batı Akdeniz Kalkınma Ajansının, yeri bir ajans olmasına rağmen, Türkiyenin en başarılı ajansları arasında yer aldığını belirten Oğuz, Ajanslar daha yeni yeni oluşma aşamasındalar. Kişilikleri tam olarak oluşmuş, tam şekillenmiş diyemeyiz. Şimdi onları etkileyecek, aydınlatacak diğer örgütlenmeler de çok önemli. Bu bakımdan arkadaşlarımızın örgütlenmesi bölgesel kalkınmaya çok ciddi tesir yapacaktır diye konuştu.
     Her kentin kendine özgü bir kabiliyeti olduğunu ifade eden Oğuz, Ispartanın da ilim şehri olması gerektiğini vurguladı. Dünyada benzer uygulamalardan örnekler olduğunu kaydeden Oğuz, şöyle konuştu:
     Bir yıldır burada, Mekke, Medine, Kudüs, Isparta derken bunu kast ediyorum. Mekke, Medine, Kudüs müşerreftir, Isparta da muvazzaftır. İlim ile vazifelidir. Ispartada bunun örneklerini geçmişte gördük. Tarih boyunca Isparta alim yetiştirime konusunda çok muvaffak olmuş. İmparatorluğumuzun 38 büyük müderrisi hatta, Reis ul Ulema dediğimiz, Alimlerin de reisi dediğimiz unvanları taşıyan kişiler Ispartadaki mekteplerden yetişmiş.
     1908 yılında Ispartada 40 medrese bulunduğunu anlatan Vali Oğuz, Bizim de hayalimiz şudur: Bir gün en az 10 üniversitenin, yüzlerce kolejin, çok kaliteli anaokulu ve ilkokulların olduğu, sokaklarında uluslararası öğrencilerin dolaştığı, onlara uygun parkların, eğlence yerlerinin olduğu, onlara yönelik gıda ürünlerinin satıldığı ve velilerine hitap edecek ağırlama yerlerinin olduğu büyük bir şehir düşünüyoruz dedi.
     BAKSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Ergin Civan da amaçlarının, bölgesel bir sinerji yaratarak bölgede iyi bir refah düzeyini yakalamak olduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Mehmet Erbek
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Isparta Valisi Oğuz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER