İsrailin Gazzeye saldırıları, Antalyada protesto edildi

İsrailin Gazzeye saldırıları, Antalyada protesto edildi


ANTALYA (A.A) - İsrailin Gazzeye saldırıları, Antalyada protesto edildi.
     Akdeniz Dayanışma Platformu (ADAP) ve İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Antalya şubesince Kışlahan Oteli önünde yapılan protestoda, İsrailin Gazzeye yönelik saldırılarına tepki gösterildi.
     Grup adına basın açıklamasını okuyan İnsani Yardım Vakfı (İHH) Antalya Şube Başkanı Mehmet Yıldırım, tarihten silinmek istenen Kudüsün bekçileri Filistinli Müslümanlara destek olmak için toplandıklarını söyledi.
     Şu an Gazze yanıyor, Siyonist uçaklar Filistini bombalıyor. Mazlumlar birer birer yere düşüyor, çocuklar parçalanıyor. Biz ise seyrediyoruz, dünya da seyrediyor diyen Yıldırım, Gazzeye düşen bombalar karşısında dünyanın muhtelif yerlerindeki Müslümanların sergileyecekleri tavır, ayrı bir imtihandır. Müslümanların, Gazzedeki Müslüman kardeşine dua etmesi gerekir. Allahın Gazzeye yardım edeceğine olan inancım tamdır diye konuştu.
     Gazzenin, Suriyenin çığlıklarının sessizliğe bürünenleri Cehennemde boğacağını ifade eden Yıldırım, Kendilerini dünyanın müstekbirleri olarak görenlere verilecek en güzel cevap, Rabbimizin kendisiyle amel ettiğimiz takdirde bizleri karanlıktan aydınlığa çıkaracak rehber olan Kuran-ı Kerim ile olacaktır. Türk hükümeti, bu işin kınamayla bitmeyeceğini bilmelidir. İsraile karşı tavrını sertleştirmeli, durumu idare etmekten vazgeçip ne yapacaksa yapmalıdır. Amerika ve çocuk katili İsraili kınıyoruz. Zulme ses çıkarmayarak zulme ortak olanları da kınıyoruz diye konuştu.
     Tunus, Mısır, Libya, Bahreyn, Yemen ve en son Suriyedeki intifadalarda Müslümanların tekrar ümmet olma azmini yeşerttiğini dile getiren Yıldırım, bunun Ortadoğuda yalnızlaşan İsrailin artık sonunun geldiğinin göstergesi olduğunu kaydetti.
     Yıldırım, 2 yılı aşkın süredir devam eden Suriyedeki olaylarda 41 bin 387 kişinin Esed yönetiminin askeri operasyonlarında öldürüldüğünü belirterek, Gazze ve Suriyedeki Müslüman kardeşlerinin yanında olduklarını, herkesin aynı hassasiyetle tepkisini belli etmesini istedi.
     Basın açıklamasının ardından Yıldırım, Arakan, Suriyede ve Gazzede akan kanın durması, Müslümanların düşmanlarının bozguna uğraması için dua etti.
     AK Parti İl Başkanı Mustafa Kösenin de aralarında bulunduğu grup, İsrail aleyhine slogan attıktan sonra dağıldı.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber İsrailin Gazzeye saldırıları, Antalyada protesto edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER