İsrailin Gazze saldırısı

İsrailin Gazze saldırısı -Bursa ve Yalovada cuma namazı sonrasında toplanan gruplar, saldırıları protesto etti


BURSA (A.A) - Bursa ve Yalovada cuma namazı sonrasında, İsrailin Gazzeye yönelik saldırıları protesto edildi.
     Ulucami yanındaki Orhangazi Parkında toplanan Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu üyesi topluluk, slogan atarak saldırıları protesto etti. Platformu oluşturan sivil toplum kuruluşları adına basın açıklaması yapan Bursa İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH) Başkanı Hüseyin Kaptan, İsrailin uluslararası alanda dikkatlerin Suriyeye kaymasını fırsat bildiğini ve Gazzeye saldırıları başlattığını söyledi.
     Saldırıları soykırım olarak nitelendiren Kaptan, Bizler bu soykırımın göz yumucusu olmayacağız. Bundan önce olduğu gibi bugün de yarın da Gazze halkının yanında onların haklarını savunucusu, sesi olmaya devam edeceğiz. Başta bölge ülkeleri olmak üzere tüm güç mekanizmalarını, tüm imkanlarını kullanarak İsraili bu katliamdan vazgeçirmeye davet ediyoruz diye konuştu.
     Basın açıklamasının ardından slogan atarak İsraili protesto eden grup, daha sonra dağıldı.
     Saadet Partisi Yıldırım Gençlik Kollarına mensup bir grup da Emir Sultan Camiinde, saldırılarda hayatını kaybeden Hamasın komutanlarından Ahmed El Caberi için gıyabi cenaze namazı kıldı. Cuma namazından çıkan vatandaşların da saf tuttuğu namazın ardından, Emir Sultan Meydanında basın açıklaması yapan grup, İsrail karşıtı sloganlar attı ve daha sonra dua etti.
    
     -Yalova-
    
     Yalovada da yaklaşık 100 kişilik grup İsrailin Gazzeye yaptığı saldırıları protesto etti. İnsani Yardım Vakfı (İHH), Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Memur-Senin organizasyonuyla Cuma namazı sonrasında Cevdet Ayın Parkında toplanan grup, İsrailin Gazzeye yaptığı saldırılara tepki gösterdi.
     Grup adına konuşan AGD Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yavuz, yaşananlardan büyük üzüntü duyduklarını belirterek, İslam ülkelerinin yöneticileri ya da hükümetleri İsrailin şımarıklığı karşısında şayet çaresiz kalıyorlarsa biz biliyoruz ki bu durum bugün ortaya çıkmış değildir. Bu ülkelerin dünkü Batı yanlısı tercihlerinin bir sonucudur. Bu tercihin yanlış bir tercih olduğu Gazzede yanan ateş diğer Müslüman ülkelerde de daha da şiddetli bir şekilde hissedildiğinde anlaşılacaktır dedi.
     Kahrolsun İsrail, Katil İsrail gibi sloganlar atan gruba İmam Hatip Lisesi öğrencileri de destek verdi. Protestoya, AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun ve AK Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan da katılarak destekledi.
    
     Muhabir: Ekip
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber İsrailin Gazze saldırısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER