İsrailin Gazze saldırısı

İsrailin Gazze saldırısı -Erzurumda sivil toplum kuruluşları tarafından, İsrailin Filistine saldırıları protesto edildi -Filistinde ölenler için gıyabi cenaze namazı kılındı


ERZURUM (A.A) - Erzurumda sivil toplum kuruluşları tarafından, İsrailin Filistine saldırıları protesto edildi.
     Lalapaşa Camisi önünde toplanan sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar, Filistinde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.
     Cenaze namazının ardından Vuslat Derneği üyesi Tarık Ziyad, grup adına yaptığı basın açıklamasında, İsrailin düzenlediği saldırılarda çok sayıda çocuk ve yaşlının hayatını kaybettiğini söyledi.
     İsrailin saldırılarının affedilecek veya göz yumulacak bir durumunun olmadığını belirten Ziyad, şöyle konuştu:
     Filistinde bir şehit düşerken, binlerce kişi diriliyor. İsraili koruyacak hiçbir şey kalmadı. Mızrak çuvala sığmıyor artık. İsraile buradan sesleniyorum, küfrünüzün kör ettiği gözlerinizi bir kez açabiliyorsanız açın. Meydanlarda yüz binlerce insan toplanıyor. Bu yüz binler, milyonları aşacak. Bu ateş sizinle beraber size destek olanları da yakacak. İnsanlık vicdanı ayakta sizi yargılıyor. Her gün farklı bir ülkede, başka yerlerde insanlık vicdanının sesi yükselecek ve bu katliamlara dur diyecek. Korumasız kadınları, kundaktaki bebekleri, yaşlıları öldürmek hangi insanlığa sığar.
     Basın açıklamasının ardından kalabalık grup sloganlar attı ve İsrailin bayrağı yaktıktan sonra olaysız şekilde dağıldı.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber İsrailin Gazze saldırısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER