İsrailin Gazze saldırısı

İsrailin Gazze saldırısı -Diva-Sen Genel Sekreteri Çamur, saldırıyı kınadı


KAYSERİ (A.A) - Diva-Sen Genel Sekreteri Osman Çamur, İsrailin Gazzeye yönelik saldırısını kınadı.
     Çamur, yazılı açıklamasında, İslamın savaş öğretisinde dahi terbiye, kurallar zinciri, zararı en az zayiatla giderme gibi temel ilkelerin mevcut olduğunu vurgulayarak, Hazreti Muhammedin, savaşa gönderdiği ordusuna, Sakın ola savaştığınız yerlerde yeşili, yaş ağaçları, ibadethanelerine kapanıp ibadetle meşgul olanları, yaşlıları, zayıfları, çocukları ve kadınları size silah doğrultmadıkça öldürmeyiniz tavsiyesinde bulunduğunu anımsattı.
     Dünyada kan ve gözyaşı, kıtlık ve açlığın Müslümanların yaşadığı bölgelerde görüldüğüne dikkati çeken Çamur, açıklamasında şunları kaydetti:
     Bugün dünyaya medeniyet, özgürlük, eşitlik, hak ve adalet getirmek için mücadele ettiğini söyleyenler aslında en büyük haksızlığı, yanlışlığı, zulmü ve çirkefliği sergileyenlerdir. Etrafımıza baktığımızda Çeçenistan, Irak, Afganistan, Eritre, Arakan, Keşmir ve yarım yüzyılı aşkındır hiç durmadan kan akıtılan Kudüs ve Filistin. İsraili bu yanlış tutumundan vazgeçmeye, Arap Birliğini, İslam Teşkilatı Örgütünü, Müslüman ülkelerin milletlerini ve idarecilerini yekvücut olmaya ve daha kuvvetli haykırmaya, Kudüs özgür oluncaya kadar da mücadeleye ve işbirliğine devam etmeye davet ediyoruz.
    
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber İsrailin Gazze saldırısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER