İsrailin Gazze saldırısı

İsrailin Gazze saldırısı -Giresunda çeşitli sivil toplum örgütü üyelerinden oluşan grup, Gazzeye yönelik saldırıları protesto etti


GİRESUN (A.A) - Giresunda çeşitli sivil toplum örgütü üyelerinden oluşan grup, İsrailin Gazzeye yönelik saldırılarını protesto etti.
     Ataparkta bir araya gelen Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER), Memur-Sen, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve çeşitli sivil toplum örgütü üyeleri, Zulme sessiz kalmayacağız, Kahrolsun İsrail, Hamasa selam, direnişe devam yazılı dövizler taşıyarak, İsrail aleyhine slogan attı.
     Grup adına basın açıklaması yapan ÖĞ-DER Giresun Şube Başkanı Recep Yağcı, İsrailin mazlum Filistin halkına karşı başlatmış olduğu soykırım ve katliamlara karşı tepkilerini ortaya koymak amacıyla bir araya geldiklerini söyledi.
     Yağcı, Müslümanların zulme sessiz kalamayacağına dikkati çekerek, Mazlumlar ayağa kalkmadıkça, zalimler diz çökmez. İnanıyoruz ki zulme rıza göstermek zulüm, zalime ses çıkarmamak ise suça ortak olmaktır. Gazzede bir Müslümanın ayağına diken batsa, Giresundaki kardeşlerine düşen, bu acıya ortak olmaktır dedi.
     Gazze bu ümmetin namusu ve onurudur diyen Yağcı, Bizim için İstanbul ne ise Giresun ne ise Gazze de odur. Bu ümmet, dün işgalci emperyalistleri bu topraklardan kovarak namusuna ve onuruna sahip çıktığı gibi, bugün de İsraili Gazzeden pekala kovmaya muktedirdir. Korsan devlet İsrail, sabrımızı denemeye son vermeli ve derhal işgal ettiği topraklardan geri çekilmelidir ifadelerini kullandı.
     Bazı katılımcıların çocukları ile alana geldiği gözlenirken, basın açıklamasının ardından Gazzedeki saldırılarda yaşamını yitirenler ve saldırıların son bulması için dua edildi.
    
     Muhabir: Veysel Kara
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber İsrailin Gazze saldırısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER