İşsizlik oranları

İşsizlik oranları -BOSİAD Başkanı Barutçuoğlu: -Net ihracat ile büyüyen ülkemizde, yatırım teşviklerinin de etkisinin görülmesiyle, önümüzdeki dönemde daha düşük işsizlik oranları göreceğiz


BURSA (A.A) - Bursa Organize Sanayi Sanayici ve İş Adamları Derneği (BOSİAD) Başkanı Mustafa Barutçuoğlu, mayıs dönemi işsizlik oranlarıyla ilgili, Net ihracat ile büyüyen ülkemizde, yatırım teşviklerinin de etkisinin görülmesiyle, önümüzdeki dönemde daha düşük işsizlik oranları göreceğiz dedi.
     Barutçuoğlu, mayıs dönemi işsizlik rakamlarını değerlendirdiği yazılı açıklamasında, Türkiye ekonomisinin ihracatla yoluna devam ettiğini, cari açık ve uluslararası doğrudan yatırım konularındaki olumlu gelişmelerden sonra, istihdamdaki artışın da ekonomi alanındaki sevindirici gelişmelere eklendiğini belirtti.
     Mayıs 2012de işsizliğin yüzde 8,2ye gerilediğini ve tek haneli rakamlarda seyrettiğini ifade eden Barutçuoğlu, işsizlik rakamlarında gerilemenin devam ettiğini bildirdi. Barutçuoğlu, işsizlik rakamının bir önceki aya göre 1,2 puan gerilediğini belirterek, şunları kaydetti:
     İşsizlik oranında görülen yüzde 8,2lik seviye 2012 orta vadeli programda belirtilen yüzde 10,4lük orandan yüzde 2,2 puan daha düşüktür. 2012nin ilk 5 aylık döneminde işsizlik oranı ortalama yüzde 9,5 olmuştur. Bu ortalama seviye dahi orta vadeli program hedeflerinin bu ay itibariyle altındadır. Gelecek aylarda açıklanacak işsizlik verileri geçen yılki seviyesini koruması durumunda dahi yıllık işsizlik oranı yüzde 9,4 seviyesinde gerçekleşebilecektir. Diğer taraftan işsizlik oranında yakalanan bu iyileşme, 2014 yılı orta vadeli program hedeflerimizin de (yüzde 9,9) altındadır. Bu da son derece sevindirici.
     2011 yılının ilk 5 ayında işsizlik ortalaması yüzde 10,7 iken 2012 yılı 5 aylık dönemde yüzde 9,5 olduğuna işaret eden Barutçuoğlu, Gelecek birkaç ayda işsizlik oranlarında kısmi düşüş gerçekleşebilecektir. Net ihracat ile büyüyen ülkemizde, yatırım teşviklerinin de etkisinin görülmesiyle, önümüzdeki dönemde daha düşük işsizlik oranları göreceğiz. İlk defa, istihdam hacmimiz 25 milyon kişiyi aşmıştır. Mayıs ayındaki bu oran, 2001 yılı 3. çeyreğinden bu yana en düşük işsizlik oranıdır görüşüne yer verdi.
    
     Muhabir: Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber İşsizlik oranları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER