İstanbul Konferansları

İstanbul Konferansları -İstanbul Araştırmaları Enstitüsünce, Osmanlı Döneminde İstanbul Mimarisinin Mağripteki Etkisi konferansı düzenlendi


İSTANBUL (A.A) - İstanbul Araştırmaları Enstitüsünce düzenlenen İstanbul Konferansları dizisi kapsamında Osmanlı Döneminde İstanbul Mimarisinin Mağripteki Etkisi konferansı gerçekleştirildi.
     Pera Müzesindeki konferansta, Tunustaki Manouba Üniversitesi Tarih ve Arkeoloji Bölümü akademisyenlerinden Prof. Dr. Ahmed Saadaoui, Tunus ve Trablustaki Osmanlı tarihi ve mimarisi hakkında bilgi verdi.
     Tunus ve Trablusgarpta İslamiyetin ilk dönemlerinde çok önemli eserler verildiğini dile getiren Saadaoui, 16. yüzyıldan itibaren Tunusta Osmanlı etkilerinin görülmeye başlandığını ifade etti.
     Saadaoui, 16. ve 19. yüzyıllar arasında Mağrip diyarı olarak bilinen Libya Trablusgarp, Tunus ve Cezayir ile Osmanlı İmparatorluğunun başkenti İstanbul arasında sıkı ilişkiler olduğunu kaydederek, bu nedenle Mağrip bölgesindeki birçok tarihi kentin bugünkü görünümlerini Osmanlı dönemine borçlu olduğunu söyledi.
     (STN-TUR)
<< Önceki Haber İstanbul Konferansları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER