İşten çıkarılan işçilerden kelepçeli eylem

İşten çıkarılan işçilerden kelepçeli eylem -Orhangazide, bir tekstil fabrikasında işten çıkarılan 45 işçi, protesto için kendilerini tellere kelepçeledi


BURSA (A.A) - Orhangazi ilçesinde, bir tekstil fabrikasından mayıs ayında işten çıkarılan 45 işçi, protesto için kendilerini tellere kelepçeledi.
     İlçede kurulu bir fabrikada çalışan ve borçları yüzünden satılan fabrikanın yeni sahibi tarafından işten çıkarıldıkları bildirilen 200 işçiden 45i, Hürriyet Mahallesindeki Teksif Sendikası irtibat bürosunda bir araya geldi.
     Buradan sloganlar atarak yürüyüşe geçen işçiler, polisin geniş güvenlik önlemleri altında Bursa-İstanbul kara yolu Orhangazi Göl Yolu Işıklı Kavşağına ulaştı. Plastik kelepçelerle kendilerini yol kenarındaki demir tellere bağlayan işçiler, eylemlerini yaklaşık bir saat sonra bitirdi.
     Teksif Sendikası Demirtaş Şube Başkanı Orhan Kibar, burada yaptığı açıklamada, sendika olarak yaklaşık bir aydır eylem yaptıklarını, ancak bir sonuç alamadıklarını söyledi.
     Kibar, buradaki 200 işçinin hakkını sonuna kadar savunacaklarını belirterek, Bizler burada şov yapmıyoruz. Bizlerin amacı işçilerimizin bir an evvel işlerine geri dönmesi veya tazminatlarının verilmesidir. Bu insanların bir kısmı emeklilik tazminat hayalleri kuruyordu. Buradaki insanların hayalleriyle oynandı diye konuştu.
     Bu sırada, kendisini demir tellere kelepçeleyen kadın işçilerden Fatma Dülger, aşırı sıcağa dayanamayarak, baygınlık geçirdi. Dülger, sağlık ekipleri tarafından Orhangazi Devlet Hastanesine kaldırıldı.
    
     Muhabir : Musa Öztürk / Haluk Yüksel
     Yayıncı : Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber İşten çıkarılan işçilerden kelepçeli eylem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER