İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif

İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu anma


MERSİN (A.A) - Silifke ilçesinde İstiklal Marşının TBMMde kabulünün 92. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoyu anma programı gerçekleştirildi.
     Silifke Anadolu Sağlık Meslek Lisesinin organizesiyle Silifke Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirilen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
     Silifke Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Mehmet Yıldız, yaptığı konuşmada, İstiklal Marşını anlamak ve anlatmak için onun hangi şartlarda yazıldığını bilmek ve onu bu çerçevede değerlendirmek gerektiğini kaydetti.
     İstiklal Marşının milli mücadelenin destansı bir ifadesi olduğunu ifade eden Yıldız, İstiklal Marşı o günlerin heyecanıyla yazılmıştır. Bu yüzden Mehmet Akif: O şiir bir daha yazılamaz. Onu kimse yazamaz. Onu ben de yazamam. Onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. O şiir artık benim değildir. O milletin malıdır. diyerek bu durumu ifade etmiştir ve İstiklal Marşını Safahatına almamıştır. Yine İstiklal Şairimizin Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın diye dua etmesi o günlerin, hissiyatımızda ne kadar derin yaralar açtığının ve istiklalimizi kazanmak için ne büyük fedakârlıklar yaptığımızın bir göstergesidir diye konuştu.
     Şiir ve tiyatro gösterisinin sunulduğu etkinlikte, Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı konulu kompozisyon yazma yarışmasında birinci olan öğrencilerin eserleri okundu.
     Törene Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, Cumhuriyet Başsavcısı Zeki Vatan, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hakan Sayılan, Emniyet Müdürü Volkan İmişçi, resmi daire müdürleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER