İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif

İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu anma günü


KARS (A.A) - AK Parti Merkez İlçe Başkanı Özgür Turhan, İstiklal Marşının Türkiye Cumhuriyetinin devleti ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün simgesi olduğunu bildirdi.
     Turhan, İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu anma günü nedeniyle yayımladığı mesajında, İstiklal Mücadelesi ve Kurtuluş Savaşı yıllarında, ümitsiz kalan topluma yaşama ruhu veren, millet olma inancını aşılayan İstiklal Marşının kabulünün 92. yılı olduğunu belirtti.
     İstiklal Marşının, Cumhuriyetin ilanından önce 12 Mart 1921 tarihinde kabul edildiğini ifade eden Turhan, şunları kaydetti:
     Milli marşımız, milletimizin hiç değişmeyen bağımsızlık karakterinin yakın çağdaki büyük tezahürü olan ve Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde gerçekleştirilen Kurtuluş Savaşı içinden çıkmıştır. İstiklal Marşımız, Türkiye Cumhuriyetinin devleti ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün simgedir. İstiklal Harbimizin, tüm ulusça omuz omuza kazanıldığı dönemin, özverinin, yurtseverliğin, kahramanlığın cümlelere dökülmüş en güzel ifadesi olan İstiklal Marşının Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabulünün yıl dönümü olan bu günde, bu anlamlı dizelerin yazarı olan milli şairimiz Mehmet Akif Ersoyu saygı ve rahmetle anıyoruz.
    
     Muhabir: Ercüment Daşdelen / Sagip Sezginer
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER