İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü

İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü -ÇESOB Başkanı Kılıç: İstiklal Marşı, milli bilincimizin ve hürriyet aşkımızın en berrak ifadesidir


ÇORUM (A.A) - Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Yalçın Kılıç, İstiklal Marşı, milli bilincimizin ve hürriyet aşkımızın en berrak ifadesidir dedi.
     Kılıç, İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, devletin ve milletin bağımsızlığının sembolü, Türk Milletinin onurlu mücadelesinin yeniden doğuşunun şanlı destanı, vatan sevgisi, hürriyet simgesi, ve milletin istiklal sevgisi ile dolu olan İstiklal Marşının, 12 Mart 1921de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edildiğini hatırlattı.
     Milli şair Mehmet Akif Ersoyun dizeleriyle bir milletin yeniden var oluşunu anlattığını ifade eden Kılıç, mesajında şunları kaydetti:
     Her kıtasında iman tazeleten İstiklal Marşı her mısrasında ecdada rahmet okutup her kelimesinde ruhumuzu aydınlatmaktadır. İstiklal Marşı, milli bilincimizin ve hürriyet aşkımızın en berrak ifadesidir. Yüce Allahtan bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmamasını niyaz ediyor, İstiklal Marşımızın TBMMde kabulünün 92. yılı nedeniyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve bu vatan uğruna can veren bütün şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum.
    
     Muhabir: Gazi Nogay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER