İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü

İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü -Düzce AK Parti Milletvekili Korkmaz: Medeniyetimizin yetiştirdiği büyük şahsiyetler ve onların bize bıraktığı eşsiz miras, bizler için en önemli zenginliktir


DÜZCE (A.A) - Düzce AK Parti Milletvekili İbrahim Korkmaz, Medeniyetimizin yetiştirdiği büyük şahsiyetler ve onların bize bıraktığı eşsiz miras bizler için en önemli zenginliktir dedi.
     Korkmaz, İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, İstiklal Marşının, Kurtuluş Savaşının en çetin döneminde milletimize moral ve cesaret kaynağı ve milletimizin yeniden doğuşunu tarif eden bir abide olduğunu söyledi.
     Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy yazdığı İstiklal Marşında, milletimizin tarihi yolculuğunu, ruh derinliğini, gönül yüceliğini, manevi değerlerini, vatan sevgisini en müstesna biçimde anlatılmaktadır diyen Korkmaz, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     Türkiyenin sahip olduğu eşsiz birikimle, tarihi, coğrafi ve kültür değerleri ile güçlü medeniyetimizin yetiştirdiği büyük şahsiyetler ve onların bize bıraktığı eşsiz miras bizler için en önemli zenginliktir. Mehmet Akif Ersoy sadece büyük bir şair değil aynı zamanda kendini, milletinin vatanının istiklal ve istikbal mücadelesine adamış bir dava adamı, önemli bir şahsiyettir. Bu büyük şairimizin eserleri, bugün de milletimizin duygularına tercüman olmaya devam etmektedir. Mehmet Akif Ersoyu ve bütün istiklal kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyorum.
    
     -AK Parti İl Başkanı Kaşıkoğlu-
    
     AK Parti Düzce İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu da İstiklal Marşının, milli birlik ve beraberlik idealini en güzel biçimde vurgulayan bir mutabakat belgesi niteliği taşıdığını söyledi.
     Milli mücadele ruhu, milletimizin vatan sevgisi ve istiklal aşkı, en veciz ifadesini İstiklal Marşımızın mısralarında bulmuştur diyen Kaşıkoğlu, mesajında şunları kaydetti:
     Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy, azimle, inançla, büyük fedakârlıklarla yürütülen istiklal mücadelemizi, yazdığı muhteşem mısralarla destanlaştırmış ve ebedileştirmiştir. İstiklal Marşının, milli birlik ve beraberlik idealimizi en güzel biçimiyle vurgulayan bir mutabakat belgesi niteliği taşımaktadır. Bütün dünya bilmelidir ki Kurtuluş Savaşını İstiklal Marşıyla taçlandıran Milletimiz, sevgi, saygı, barış ve huzur içerisinde ilelebet yaşayacak ve muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkacaktır.
    
     Muhabir: Barış Zengin / Ömer Ürer
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER