İSU, Kartepede arıtma tesisi kuruyor

İSU, Kartepede arıtma tesisi kuruyor


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, Sapanca gölü havzasında bulunan Kartepe ilçesine bağlı Maşukiye, Derbent ve Acısu bölgelerinin atık sularını, Kullar Atık su Arıtma Tesisine iletecek altyapı projesine başladı.
     İSU Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, İşlettiği 15 adet atık su arıtma tesisi ile il genelinde atık su arıtma oranını yüzde 96ya çıkaran ve İSUnun Kocaelinin içme suyu havzası olan Sapanca Gölünü kollektör hatları ile atık sulardan arındıracağı belirtildi.
     Havza içerisindeki Maşukiye, Derbent ve Acısu bölgelerinin, atık sularını Sakaryanın Sapanca ilçesinde bulunan SASKİye ait atık su arıtma tesisinde arıtıldığı hatırlatılan açıklamada, Kullar Atık Su Arıtma Tesisine İletim Hattı projesinin inşaat çalışmalarına İSU Planlama, Yatırım ve İnşaat Daire Başkanlığı kontrolünde yüklenici firma tarafından bir süre önce başlandığı dile getirildi.
     Açıklamada, Suadiye yolu dere boyunda devam eden çalışmalar kapsamında, 800 ila 400 milimetre çaplarında koruge borular kullanılarak toplam 7 bin 774 metre uzunluğunda kanalizasyon kollektör ve terfi hattı döşeneceği kaydedildi.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, Sapanca Gölünü atık sulardan arındırmak kuzeyde yer alan Eşme bölgesinin atık sularını kendi tesislerinde ürettiklerini, güneydeki Maşukiye, Derbent ve Acısu bölgelerinin atık sularını da SASKİ ile yaptıkları protokol ile Sapancadaki arıtma tesisinde bertaraf ettiklerini söyledi.
     Aşırı yağışlarda bu kollektör hattında meydana gelen çeşitli problemlerden dolayı buraya verdikleri atık suları, Kullar Atık su Arıtma Tesisine bağlamak için hazırladıkları projenin, inşaat çalışmalarına başladıklarını dile getiren Bayram, bu yılın sonunda tamamlamayı hedefledikleri projeyle bu bölgeyi Atık Sular Kullar Arıtma Tesisine bağlayacaklarını ifade etti.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber İSU, Kartepede arıtma tesisi kuruyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER