İsveç Büyükelçisinden Başkan Akaydına ziyaret

İsveç Büyükelçisinden Başkan Akaydına ziyaret -Başkan Akaydın: -İskandinav vatandaşlarının Antalyada üçüncü yaş turizmine katılmalarını bekliyoruz


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, İskandinav vatandaşlarının Antalyada üçüncü yaş turizmine katılmalarını bekliyoruz dedi.
     İsveçin Ankara Büyükelçisi Hakan Akesson, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydını ziyaret etti.
     Antalya halkının yüksek eğitimli İskandinav vatandaşlarını ağırlamaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Akaydın, Kış aylarında İskandinav ülkeleriyle Türkiyenin şartları karşılaştırıldığında Antalya oldukça iyi şartlara sahip. Büyükşehir Belediyesi olarak sağlık turizminin desteklenmesi konusunda çalışmalar yapıyoruz. İskandinav vatandaşlarının Antalyada üçüncü yaş turizmine katılmalarını bekliyoruz diye konuştu.
     Antalyaya daha fazla cazibe merkezi kazandırmak için uğraş verdiklerini anlatan Başkan Akaydın, Kaleiçi ve müzenin yanı sıra dev bir akvaryum da yaptıklarına işaret etti. Turizmin yanına kültür ve sanat etkinliklerinin yakıştığını kaydeden Akaydın, bütçenin önemli bir kısmını bu etkinliklere harcadıklarını söyledi.
     Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Akaydın, Antalyanın Türkiyenin en önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu kaydetti.
     Büyükelçi Hakan Akesson ise Antalyanın ağırladığı misafir sayısının çok olduğunu ancak altından rahatlıkla kalkabilmesini hayranlıkla izlediğini söyledi. Antalyanın çok temiz bir şehir olduğunu ifade eden Akesson, Kaleiçinden de çok etkilendiğini belirtti.
     Başkan Akaydın ve Akesson, ziyaretin anısına birbirlerine çeşitli hediyeler verdi.
     (MUH-GÜÇ)
<< Önceki Haber İsveç Büyükelçisinden Başkan Akaydına ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER