İsviçre Büyükelçisi Kunzdan cami ziyareti

İsviçre Büyükelçisi Kunzdan cami ziyareti -Kunz, Bursada tarihi Muradiye Camiinde müezzin Zübeyr Yamandan ezan ve Kuran-ı Kerim dinledi


BURSA (A.A) - İsviçre Büyükelçisi Raimund Kunz, temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Bursada, tarihi Muradiye Camiini ziyaret ederek müezzin Zübeyr Yamandan ezan ve Kuran-ı Kerim dinledi.
     Kunz, dün geldiği Bursada ilk olarak Büyükorhan ilçesinde kazı çalışmaları devam eden Derecik Bazilikasını ziyaret etti.
     Burada kazı Başkanı Prof. Dr. Michel Fuchstan çalışmalar hakkında bilgi alan Kunz, Büyükorhan Kaymakamı Levent Yetginin verdiği iftar yemeğine katıldı.
     Sabah saatlerinde merkez Osmangazi ilçesindeki tarihi Muradiye Camiini ziyaret eden Büyükelçi Kunz, burada yaklaşık 20 öğrenciye ders veren müezzin Zübeyr Yamanın okuduğu Kuran-ı Kerimi dinledi. Müezzin daha sonra okuduğu bölümün Türkçe anlamını aktardı. Tercüman da müezzinin aktardığı meali büyükelçiye tercüme etti.
     Müezzin Yamanın okuduğu ezanı dikkatlice dinleyen Kunz, bir süre Kuran eğitimi alan çocuklarla sohbet ettikten sonra camiden ayrıldı.
    
     Muhabir: Metin Aktaş / Harun Kaymaz
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber İsviçre Büyükelçisi Kunzdan cami ziyareti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER