İtfaiye Teşkilatının kuruluşunun 298. yıldönümü

İtfaiye Teşkilatının kuruluşunun 298. yıldönümü


TRABZON (A.A) - İtfaiye Teşkilatının kuruluşunun 298. yıldönümü dolayısıyla 100. Yıl İlköğretim Okulunda yangın söndürme ve kurtarma tatbikatı yapıldı.
     Tatbikatı, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, Okul Müdürü Hasan Hayri Efendioğlu, öğrenciler, öğretmenler ve veliler izledi.
     Eski yangın söndürme çalışmalarını canlandıran tulumbacıların yaptığı gösteriler ile başlayan tatbikatta, yangın söndürme, kurtarma ve ilkyardım konularında katılımcılar uygulamalı olarak bilgilendirildi.
     Gümrükçüoğlu, yaptığı konuşmada, yangının nasıl bir felaket olduğunun yansıtılması açısından yangın tatbikatlarının çok önemli olduğuna dikkati çekerek, İtfaiye Teşkilatının kuruluşunun 298. yıldönümü etkinlikleri dolayısıyla yapılan tatbikatlarla vatandaşları bilgilendirmeyi amaçlıyoruz. Her yıl okullarda yapılan yangın söndürme ve kurtarma tatbikatları ile geleceğin teminatı olan çocukları yangın konusunda bilinçlendirme ve bilgilendirmeyi amaçlıyoruz dedi.
     İtfaiyecilik mesleğinin dünyada en önemli mesleklerin başında geldiğini ifade eden Gümrükçüoğlu, Yangın ve afetlerde vatandaşın canını ve malını kurtarmak için kendi canlarını tehlikeye atan itfaiyeciler çok kutsal ve ulvi bir görevi yenine getiriyorlar. Bu nedenle itfaiye çalışanlarımızla iftihar ediyorum. Adeta bir bölge itfaiyesi konumumda olan Trabzon Belediyesi itfaiyesini başarılı çalışmalarından dolayı kutluyorum diye konuştu.
     Yangın ihbar telefonunun ücretsiz olarak vatandaşlara 24 saat hizmet verdiğini de kaydeden Gümrükçüoğlu, İtfaiyemize yapılan her türlü ihbar kayıt altına alınıyor. Gelen ihbardan sonra itfaiye ekipleri 40 saniye içerisinde çıkış yapıyorlar dedi.
    
     Muhabir: Cenk Yavuz Usta
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber İtfaiye Teşkilatının kuruluşunun 298. yıldönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER