İzcilik

İzcilik -Obalar-Ekipler Kış Kampı, 3-9 Şubat tarihlerinde Murat Dağında yapılacak


KÜTAHYA (A.A) - Türkiye İzcilik Federasyonunun 2013 yılı faaliyet programında yer alan Obalar-Ekipler Kış Kampı, 3-9 Şubat tarihleri arasında Kütahyanın Gediz ilçesinde yapılacak.
     Alınan bilgiye göre kamp, Murat Dağı mevkisindeki federasyona ait tesislerde gerçekleştirilecek. Rakımı 2 bin 312 metre olan Murat Dağında, bin 500 metre yükseklikteki alanda bulunan tesisler, Gediz ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıkta yer alıyor.
     Oymak ve ocak seviyesindeki kampta, eğitimin büyük bölümü arazide verilecek. Kampa katılım, 4-6 kişilik ekipler ya da 6-8 kişilik obalar halinde olacak. Her ekip veya oba için bir lider kampta yer alacak.
     Etkinliğe milli kamp statüsünde katılacak izcilerin, daha önce kulüp kampı veya mahalli kampta bulunmuş olması gerekiyor.
     Katılımcıların yemek, barınma, ısınma ve sağlık hizmetleriyle ilçe merkezi ve tesisler arasındaki nakilleri, federasyon tarafından sağlanacak.
     Gediz Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünde 3 Şubatta toplanacak ekipler, Murat Dağına ulaştırıldıktan sonra 6 gece burada kalacak ve kamp 9 Şubatta sona erecek.
     Kampta, eksi 15 dereceye kadar düşen hava sıcaklığında arazide hayatta kalma, çığ ve don tehlikelerine karşı alınması gereken önlemler gibi dersler, hem teorik hem de uygulamalı olarak verilecek.
    
     Muhabir: Sedat Gök / Deniz Açık
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER