İzmirde, Suriye ve Myanmardaki şiddet kınandı

İzmirde, Suriye ve Myanmardaki şiddet kınandı -Özgür-Der İzmir Şube Başkanı Büyük: İslam coğrafyasında yaşanan tüm zulümlere inat, yılmadan direnen kardeşlerimize sevgi, selam ve dualarımızı gönderiyoruz


İZMİR (A.A) - Özgür düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) İzmir Şubesi, Suriye ve Myanmarda yaşanan şiddet ve çatışmaları kınadı.
     Dernek üyeleri, Suriyede yaşanan çatışmalar ve Myanmarın Arakan bölgesinde Müslümanlara yönelik şiddet olaylarını kınamak için Konak Meydanında bir araya geldi.
     Özgür-Der İzmir Şubesi Başkanı Nurcan Büyük, grup adına yaptığı açıklamada, ramazan ayında merhametin ve kardeşliğin daha fazla hissedilmesi gerekirken, İslam coğrafyasında zulümlerin yaşanmaya devam ettiğini söyledi.
     Suriye halkının, dünyanın gözü önünde devlet terörü ile katledildiğini, yine Myanmardaki Arakanlı Müslümanların, merhametten yoksun zalimlerin vahşetine maruz kaldığını dile getiren Büyük, Suriye halkı uluslararası camianın iki yüzlülüğünün ve İslam dünyasının duyarsızlığının kurbanı olmaktadır. İslam coğrafyasında yaşanan tüm zulümlere inat, yılmadan direnen kardeşlerimize sevgi, selam ve dualarımızı gönderiyoruz dedi.
     Grup, açıklamanın ardından bir süre tekbir getirerek dağıldı.
    
     Muhabir: Efsun Yılmaz / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber İzmirde, Suriye ve Myanmardaki şiddet kınandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER