İzmirde Ağrı dernekleri buluşması

İzmirde Ağrı dernekleri buluşması -EGADEF Genel Başkanı Karabağ: Türkler, Kürtler ve bu ülkede yaşayan bütün halklar kardeşçe yaşama arzusundan asla ve asla vazgeçmemişler -Ülkemizdeki acı feryatların dinmesi için bütün siyasetç


İZMİR (A.A) - Ege Bölgesi Ağrı Dernekleri Federasyonu (EGADEF) Genel Başkanı Hasan Karabağ, Türkler, Kürtler ve ülkedeki bütün halkların kardeşçe yaşama arzusundan asla vazgeçmediğini belirterek, Ülkemizdeki acı feryatların dinmesi için bütün siyasetçilerin ve sivil toplum örgütlerinin süreci desteklemelerini bekliyoruz dedi.
     Ege Bölgesindeki Ağrı derneklerinin yöneticileri Yıldızhan Otelde basın mensupları ile bir araya geldi.
     EGADEF Genel Başkanı Hasan Karabağ, Türkiyede 29 yıldır 35 bin 500 cana mal olan bir sorun yaşandığını, adı dahi konulmaya cesaret edilemeyen bu sorunun çözümüne ilişkin bazı girişimlerin başlatıldığını belirtti.
     Yürekleri yakan yangına su taşımak istediklerini söyleyen Karabağ, Yaşanan siyasi gelişmeler ve yapılan görüşmelerin başarıya ulaşması için milletçe dua ediyoruz dedi.
     Toplumun tarifsiz acılar yaşadığını söyleyen Karabağ, yine de bir arada kardeşçe bir yaşamın sürebildiğine dikkat çekti.
     Bütün halkların yaşamın bütün alanlarında güven içinde kardeşçe geleceğe yürüdüğünü ifade eden Hasan Karabağ, Türkler, Kürtler ve bu ülkede yaşayan bütün halklar kardeşçe yaşama arzusundan asla ve asla vazgeçmemişler dedi.
     Türkiyede hala Türk ve Kürt ayrımı yapanların bulunduğuna işaret eden Hasan Karabağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Allahuekber dağlarındaki 90 bin şehidimize kimlikleri mi soruldu- Çanakkalede şehit düşen 251 bin askerimiz etnik kimliklere göre mi askere alındı- Kıbrısta hepimiz bu ülke için savaşmadık mı- İşte ülke gerçeği budur. Cumhuriyet bu ruhla şekillenmiştir. Daha sonra ülkeyi politikacıların beceriksizliği, tutarsızlığı, gereksiz kaygı ve kurguları, öngörüsüzlüğü sonucu bölgeler ve halklar arasında ayrımcılığa gidilmiş, güzel vatanımız bölünmenin eşiğine kadar sürüklenmiştir.
    
     -Herkes elini taşın altına koysun-
    
     Ülkedeki iç kanamayı durdurmak adına olayın muhatapları ile bir dizi görüşmelere başlandığını vurgulayan Hasan Karabağ, herkesin elini taşın altına koymasını istedi.
     Şiddet iklimini besleyen, ayrıştırıcı bütün söylem ve eylemlerden süreci zora sokacak davranışlardan kaçınılması gerektiğini ifade eden Karabağ, Yaşadığımız sorunların, çektiğimiz tarifsiz acıların tek çözüm merkezi TBMMdir. Ülkemizdeki acı feryatların dinmesi için bütün siyasetçilerin ve sivil toplum örgütlerinin bilgilerini, tecrübelerini, tepkilerini cesaretle ortaya koymalarını ve süreci desteklemelerini bekliyoruz dedi.
     EGADEF Genel Başkan Vekili Hasan Göztepe de toplumsal dayanışmanın büyük önem taşıdığını, yeni süreçte ayrımcılığa yer olmadığını söyledi.
    
     Muhabir: Efsun Yılmaz / Tolga Albay
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber İzmirde Ağrı dernekleri buluşması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER