İzmirde askeri aracın geçişi sırasındaki patlama

İzmirde askeri aracın geçişi sırasındaki patlama -MHP Grup Başkanvekili Vural: Hep beraber terörle mücadele eden güvenlik güçlerimizin ve iradenin yanında olmalıyız -Terörle mücadele noktasında kayıtsız şartsız desteğe ihtiyaç


İZMİR (A.A) - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, terörle mücadele eden güvenlik güçleri ile iradenin yanında olunması gerektiğini söyledi.
     Vural, İzmirin Foça ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında patlamanın meydana geldiği bölgeye gelerek incelemelerde bulundu.
     İncelemelerinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Vural, sakin ve huzurlu bir yer olan Foçada terör örgütünün bu saldırıyı yapmaya cesaret edebilmesi ve Şemdinlide yapmak istediklerinden herkesin ibret alması gerektiğini söyledi.
     Vural, bunun karşısında terörle mücadelenin yanında olunması ve güvenlik güçlerinin cesaretinin kırılmaması gerektiğini dile getirerek, şunları söyledi:
     Bu kalleş, kahpe bir kurşundur. Bunun neresi meşrudur- Kan dökenleri demokrasi taraflısı gibi sunanlara, siyasi partilere sesleniyorum; bu insanları öldüren, hedef alan, gözünü kan bürümüşlerin dayattığı çözümleri Türkiyeye hazmettirmek isteyenler, bunun neresi demokrasi, herkes aklını başına alsın. Benim askerim ölüyor, sivil vatandaşlarım yaralı. Kimleri cesaretlendirdiğinizi biliniz.
     Terör örgütüne karşı yürütülen mücadelenin siyasi amaçlarla tartışılır hale dönüştürülmemesi gerektiğini dile getiren Vural, şöyle devam etti:
     Hep beraber terörle mücadele eden güvenlik güçlerimizin ve iradenin yanında olmalıyız. Bu konuda sorumluluk Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine aittir. Parlamento olarak hangi destek istenmişse verdik. MHP olarak da bu safhada gösterilen iradenin etkin şekilde kullandırılmasını istiyoruz. AKP kadrolarına sesleniyorum, terörle mücadeleyi sulandırmak isteyenleri susturunuz. Terörle mücadele noktasında kayıtsız şartsız desteğe ihtiyaç var. Bu hem AKPye hem CHPye hepimize düşen görevdir. Terör örgünün halkımızı bezdiremeyeceğini, milletimizin önüne konan yol haritalarının hazmettirilemeyeceğini düşünüyorum. Ne bir insanımızdan, ne bir çakıl taşımızdan, ne egemenliğimizden, ne milli kimliğimizden, ne de dilimizden taviz vermeyeceğiz. Milletin kararı budur. Bundan bir adım geriye gidilmeyeceği ilan edilmelidir. Devlet de bu konuda meşru güçlerini kullanmalıdır.
     Oktay Vural, terör konusunda vatandaşların da milleti ayrıştırmaya yönelik projeler konusunda dikkatli olması gerektiğini ifade etti.
     Bu arada CHP İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel ve Mehmet Ali Susam da Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ile patlamanın meydana geldiği bölgeye giderek, incelemelerde bulundu.
    
     Muhabir: Seyhan Kurtman - Emre Umurbilir / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber İzmirde askeri aracın geçişi sırasındaki patlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER