İzmirde EXPO 2020 toplantısı

İzmirde EXPO 2020 toplantısı -Vali Kıraç: İzmir, bu sefer başarmak zorunda -Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: Aday şehirler arasında İzmir açık ara öndedir


İZMİR (A.A) - EXPO 2020 Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Başkanı İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmirin EXPO 2020 adaylık sürecinde, 2015 adaylığından edindiği deneyimleri kullandığını belirterek, İzmir bu sefer başarmak zorunda dedi.
     Kıraç, Sabancı Kültür Sarayında, İzmirdeki sivil toplum örgütlerinin katılımıyla yapılan EXPO 2020 Bilgilendirme Toplantısında yaptığı konuşmada, adaylık sürecinde son düzlüğe çıkıldığını ve 10 aylık süreçte İzmiri yoğun bir temponun beklediğini söyledi.
     EXPO adaylığını bir halk hareketi olarak gördüğünü, adaylık sürecinde hükümetten bürokratlara, yerel yöneticilerden sivil toplum örgütlerine kadar herkese önemli görevler düştüğünü ifade eden Kıraç, kentin en büyük avantajının, 6 bine yakın STKyı barındıran örgütlü yapısı olduğunu kaydetti.
     Kıraç, İzmirlilerin EXPOyu iyi bildiklerini ve sahiplendiklerini belirterek, adaylık sürecinde lobi faaliyetlerinin rol oynadığını, bu noktada da sivil toplum örgütlerinin çok çalışması gerektiğine işaret ederek, şunları kaydetti:
     İzmir bu sefer başarmak zorunda. Bir dünya kenti olmak için, bir sıçrama tahtası olan EXPO 2020yi başarmak zorunda. İnşallah bu sefer, bu sefer o tahtaya basıp, bir dünya şehri olarak çok başarılı bir EXPOya ev sahipliği yapacağız. En büyük gücümüz, Birlikten kuvvet doğar felsefesini içselleştirmemizdir. Sesimizin her yerde duyulması, sivil toplum örgütlerinin desteğiyle olacak.
    
     -Kocaoğlu-
    
     Toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmirin EXPO 2020 için yarışan kentler arasında, birçok farklı kriter göz önüne alındığında açık ara önde olduğunu söyledi.
     Kocaoğlu, ipi göğüslemek, ardından da en iyi şekilde EXPOya ev sahipliği yapabilmek için sivil toplumun desteğine ihtiyaçları olduğunu ifade ederek, Güçlüyüz ama güçlü olmak yetmiyor. Birlik ve beraberlik içinde hiç durmadan üretmemiz, çalmadık kapı bırakmamamız gerekiyor dedi.
     Kocaoğlu, bir süre önce İnciraltı planlarına yönelik bir tartışma yaratılmaya çalışıldığını belirterek, Biz bu planın uygulanmasının önündeki engelleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığına iletmek amacıyla itiraz ettik. Bunu yapmasaydık planların uygulanması aşamasında EXPOya zarar vermiş olacaktık diye konuştu.
     Kocaoğlu, Bakan Erdoğan Bayraktar, ilgili kurumlar ve bürokratlarla yapılan görüşmelerde, görüşlerini aktardıklarını da belirterek, Bayraktarın Birlikte hareket ediyoruz şeklindeki açıklamalarının hem İzmirlileri sevindirdiğini, hem de EXPO sürecini yüreklendirdiğini ifade etti. Konuşarak, tartışarak doğruya ulaşılacağını kaydeden Kocaoğlu, Kentin yararını ancak bu şekilde bulabiliriz dedi.
     Toplantının ardından kokteyl verildi.
    
     Muhabir: Senem Yazıcı / Ali Korkmaz
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber İzmirde EXPO 2020 toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER