İzmirde ilk iftar

İzmirde ilk iftar -Vali Kıraç: Ramazan ayı bütün dünyada hoşgörünün sergilendiği bir ay olarak bilinmektedir


İZMİR (A.A) - İzmir Valisi Cahit Kıraç, Ramazan ayının güzelliklerinden istifade edilmesi gerektiğini belirterek, Ramazan ayı bütün dünyada hoşgörünün sergilendiği bir ay olarak bilinmektedir dedi.
     Vali Cahit Kıraç, Kordelyalı İşadamları Derneğinin Karşıyakada verdiği iftar yemeğine katıldı. Vali Kıraç, iftardan sonra yaptığı açıklamada, Ramazan ayının sevgi, saygı ve hoşgörünün en üst düzeyde yaşandığı bir ay olduğunu söyledi. Ramazan ayının birlik ve beraberliklerin sergilendiği bir ay olduğunu belirten Vali Kıraç, Ramazan ayı bütün dünyada hoşgörünün sergilendiği bir ay olarak bilinmektedir. Ama maalesef insanlıktan nasibini almayan bazı unsurların Ramazan ayında bile insanları katlettiklerini görüyoruz. Bunun insanlıkla bir ilişkisi olamaz. Onun için bu mübarek ayın küskünleri barıştıran, kavga edenleri sükunete getiren bir ay olduğunu bilerek bu ayın bu güzelliklerinden istifade etmemiz lazım dedi.
     Vali Kıraç, İzmirde göreve başladığı yıldan beri Kordelyalılar Derneğinin iftar yemeklerine katıldığını kaydetti.
     Kordelyalılar Derneği Başkanı Mustafa Adnan Saraçoğlu ise 12 yıldır iftar yemekleri verdiklerini, her Ramazan günü iftar çadırında bin 500 kişiye yemek ikram edildiğini, ayrıca 2 bin kişiye de evlerine yemek gönderildiğini söyledi.
     İftar yemeğinden önce mehter takımı gösteri sundu.
     İftara İzmir İl Müftü Vekili İlyas Öztürk, İzmir İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay, İzmir İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı da katıldı.
    
     Muhabir: Medat Şenay
     Yayıncı: İbrahim Uyar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER