İzmirde kadına karşı şiddet protesto edildi

İzmirde kadına karşı şiddet protesto edildi


İZMİR (A.A) - İzmirli kadınlar, kadına yönelik şiddeti İzmir Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği yürüyüşle protesto etti.
     İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Daire Başkanlığı Kadın Çalışmaları Şube Müdürlüğü ve İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisinin işbirliğinde, 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında kadına yönelik şiddete dur demek ve kadın cinayetlerini protesto etmek amacıyla bir dizi etkinlik düzenledi.
     Etkinlikler kapsamında Kıbrıs Şehitleri Caddesinde bir araya gelen kadınlar, Kültürpark Fuar Alanındaki İsmet İnönü Kültür Merkezine kadar yürüdü.
     Yürüyüşe İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlunun eşi Türkegül Kocaoğlu ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu da katıldı.
     Ellerinde Şiddete Hayır yazılı dövizler taşıyan grup, yürüyüş sonunda İsmet İnönü Kültür Merkezinde, kadına yönelik şiddete dikkati çeken tiyatro ve film gösterimlerini izledi.
     İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın-Erkek Eşitlik Birimi Sorumlusu ve Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Pelin Erda, etkinlikte yaptığı konuşmada, kadınlara yönelik şiddetin ortadan kaldırılması için çok yönlü bir mücadele gerektiğini belirtti.
     Kadına yönelik şiddetin engellenmesinin bir devlet politikası olarak görülmesi gerektiğini ifade eden Erda, Yapılan her düzenleme, alınan her karar kadınları özgürleştirmeye, önlerini açmaya, bedenleri ve hayatları üzerine söz haklarını kullanabilmelerine hizmet etmelidir. Kadınlar için kadınlara rağmen ve kadınların aleyhine sonuçlara giden düzenlemelerin hiçbiri bizleri ileri taşımaz. Aksine kazanılmış olan haklarımızı geriletir ve inancımızı zedeler dedi.
     Türkegül Kocaoğlu da İzmir Büyükşehir Belediyesinin kadına yönelik hizmet alanını her geçen gün genişlettiğini, Kadın Danışma Merkezi ve Kadın Sığınma Evi ile şiddete maruz kalmış kadınlara kucak açtığını belirtti.
     Kadına karşı şiddetin önlenmesi için yalnız kadınların değil erkeğin de bilinçlendirilmesi gerektiğine işaret eden Kocaoğlu, belediyenin bu amaçla kadın-erkek eşitlik birimini hayata geçirdiğini, yine kadın çalışma şube müdürlüğü oluşturduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldırım
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber İzmirde kadına karşı şiddet protesto edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER