İzmirde Nevruz kutlamaları

İzmirde Nevruz kutlamaları -BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan: Önümüzdeki süreçte silahların sustuğu, fikirlerin konuştuğu demokratik bir Türkiyenin çözüm haritasını sunacağız -Kimse barıştan ve kardeşlikten korkmasın


İZMİR (A.A) - İzmirde, Nevruz Bayramı dolayısıyla etkinlik düzenlendi.
     BDP İl Başkanlığı ve çeşitli sivil toplum örgütlerince Buca ilçesi Akıncılar semtindeki spor sahasında düzenlenen Nevruz kutlamalarına katılanlar, bazı grupların seslendirdiği şarkılara eşlik etti, halay çekti. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı etkinlikte Nevruz ateşi yakıldı.
     BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, etkinlikte yaptığı konuşmada, Çanakkalede, Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkeziyle bir destan yazılarak Cumhuriyetin kurulduğunu belirtti.
     Mecliste Türkiye Cumhuriyetinin demokratik anayasasını, Anadolu halklarının kardeşliğini, hukukunu yazacağız diyen Kaplan, şöyle devam etti:
     Türkiyenin kalbi, 21 Martta Diyarbakırda atacak. Önümüzdeki süreçte silahların sustuğu, fikirlerin konuştuğu demokratik bir Türkiyenin çözüm haritasını sunacağız. Artık Türküyle Kürdüyle karıştık, yeni bir demokratik ulus olduk, ortak vatan edindik. Bu vatanın ortak yaşam koşullarını yeni anayasayla taçlandıracağız. Kimse barış ve kardeşlikten korkmasın, ürkmesin. Ortadoğu yeniden şekillenirken Türkiyenin yıldızı parlayacak. Büyüyen bir Türkiyede hep beraber kazanacağız. Bin yıldır birlikte yaşamış halklar, bin yıl daha beraber yaşayacak. Türkiyeyi fesattan, ırkçılıktan, mikserlerden kurtarmaya çalışıyoruz. Çözüme katkı sunanlara, özellikle destek verenlere, şehit ailelerine, barış ailelerine, siyasetçisinden sanatçısına, muhalefete teşekkür ederim.
     Türkiyenin gelişmesini, kucaklaşmasını, demokratikleşmesini istemeyenlerin karşılarına çıkacağını ifade eden Kaplan, İzmirden tüm partilere sesleniyorum. Barış hepimizin sorumluluğundadır. Daha fazla omuz verelim. Kimse bahane aramasın. Bu noktadan sonra geri adım atan kaybeder diye konuştu.
     Nevruz etkinlikleriyle ilgili sosyal paylaşım sitelerinden tepki gösteren taraftarlara değinen Kaplan, şunları kaydetti:
     İzmirlilere sesleniyorum. Güney Afrikada ragbi maçları çatışmanın değil, barışın sporu oldu. Sporu kardeşlerin, barışın kucaklaştığı hale çevirmek vicdanımızın, boynumuzun borcudur. İzmirdeki 75 sivil toplum örgütünün yaptığı açıklamaya büyük kıymet biçiyorum. Taraftarların sağduyusuna sesleniyorum. Sabırlı, azimli, birlik olun, Türkiye kazansın. Ne ajan ne provokatör ne kendini bilmez biri bizi yolumuzdan ayırabilir.
    
     Muhabir: Serdar Yılmaz / Emre Umurbilir / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber İzmirde Nevruz kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER