İzmirde öğrencinin öğretmenini öldürmesi

İzmirde öğrencinin öğretmenini öldürmesi -İl Milli Eğitim Müdürü Bardakcı: -Okulda güvenlikle ilgili her türlü tedbir, güvenlik görevlisi, güvenlik kamerası vardı


İZMİR (A.A) - İzmir Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı, Karabağlarda öğrencinin öğretmenini öldürmesi olayında okulda güvenlik zaafiyeti bulunmadığını belirterek, Güvenlikle ilgili her türlü tedbir, güvenlik görevlisi, güvenlik kamerası vardı dedi.
     Bardakcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayın ardından okulda güvenlik sorunu konusunun gündeme getirildiğini, ancak konuyla ilgili herhangi bir güvenlik zaafiyetinin söz konusu olmadığını vurguladı.
     İzmirdeki her okulda güvenlik görevlisi olmadığını ancak güvenlik görevlisi gereken bölgelerdeki tüm okullarda bu istihdamın mevcut olduğunu ifade eden Bardakcı, şöyle konuştu:
     Öğrencimizin disiplinsiz davranışlarının altında yatan birçok sebep var. Çevre, okul, aile gibi. Okuldan başka ortamda da şiddete başvurabilirdi. Bu olayı yapmasının sebebini bulmak için kültürel ve aile ortamı, eğitim aşamaları, çevre faktörü incelenmeli. Konu, rehabilite konusunda herkesin, bizim, ailenin çevrenin üzerine düşen görevi yerine getirip getirmemesiyle ilgili bir konudur. Okulda güvenlikle ilgili her türlü tedbir, güvenlik görevlisi, güvenlik kamerası vardı. Okulun giriş ve çıkışları takip ediliyordu. Güvenlik zaafiyeti söz konusu değil.
     Karabağlar ilçesi Eskiizmir semtindeki Nezire Merzeci Ortaokulunda 8. sınıf öğrencisi H.K. (14), derse geç gelmesi nedeniyle tartıştığı fen bilgisi öğretmeni Rabia Sevilay Durukanı (40) derste bıçaklamış, ağır yaralanan Durukan kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiş, gözaltına alınan öğrenci ise tutuklanmıştı.
    
     Muhabir: Halil Şahin / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber İzmirde öğrencinin öğretmenini öldürmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER