İzmirde tuza karşı bilinçlendirme etkinliği

İzmirde tuza karşı bilinçlendirme etkinliği


İZMİR (A.A) - İzmir Halk Sağlığı Müdür Vekili Bediha Türkyılmaz, İzmirde tuzun sağlığa zararlarını anlatmak üzere alışveriş merkezlerinde stant açtıklarını belirtti.
     Yazılı açıklama yapan Türkyılmaz, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Şubesi tarafından 1-7 Şubat Tuz Haftası kapsamında tuzun insan sağlığına zararları hakkında toplumu bilinçlendirmek amacıyla Egepark, Optimum Outlet ve Mavişehir Egeparkta stantlar açıldığını ifade etti.
     Stantlarda görevli diyetisyen ve hemşirelerin Az Tuz Çok Sağlık temalı broşürleri dağıttığını ve ziyaretçilere tuzla mücadele ve sağlıklı beslenme konusunda bilgi verdiğini kaydeden Türkyılmaz, açıklamada şu ifadelere yer verdi:
     Günlük tüketilmesi gereken tuz miktarı 1 çay kaşığı yani 5 gramken ülkemizde 18 gramdır. Önerilen miktarın yaklaşık üç katıdır. Kalp hastalığı olanlar için bu oran çay kaşığının yarısı yani 2 gram olmalıdır. Sağlıklı tuz tüketebilmek için iyotlu tuz kullanılması gerekmektedir. İyotlu tuzu koyu renkli ve kapaklı kavanozlarda, nemli olmayan bir ortamda, ışık ve güneş temasından uzakta saklanmalıdır. Yemeğe, pişirme işlemi bittikten sonra katılmalıdır. Tuzlu tada karşı duyarlılığımız varsa tuz tüketimimizi yavaş yavaş azaltarak yeni tat alışkanlığı kazanabiliriz. Öncelikle masadan tuzluğu kaldırmalıyız. Tuz yerine nane, maydanoz, kekik, dereotu, rezene, fesleğen, sirke, limon ve nar ekşisi gibi ot-baharat karışımları tüketilebilir.
    
     Muhabir: Hüseyin Bağış
     Yayıncı: Tolga Albay
<< Önceki Haber İzmirde tuza karşı bilinçlendirme etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER