İzmirdeki çığ

İzmirdeki çığ -Bozdağın Dikdere mevkisinde çığ düşmesi sonucu hayatını kaybeden dağcı için İzmirde tören düzenlendi


İZMİR (A.A) - İzmirin Ödemiş ilçesine bağlı Bozdağ beldesinin Dikdere mevkisinde çığ düşmesi sonucu kaybolan ve dün ölü olarak bulunan dağcı Erdem Tapul (35) için İzmirde tören düzenlendi.
     Erdem Tapulun çalıştığı İzmir Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kültür Varlıkları ve Müzeler Şubesi önünde düzenlenen törene, baba Erkoçak Tapul, Vali Cahit Kıraç, Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdülaziz Ediz ile genç dağcının mesai arkadaşları katıldı.
     Kuran-ı Kerim okunan ve dua edilen törende, Tapulun arama kurtarma çalışmalarında görev alan sivil savunma ekipleri ile kucaklaşan baba Erkoçak Tapul, gözyaşlarına hakim olamadı.
     İzmir Valisi Cahit Kıraç, törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, olayı meydana geldiği ilk anından itibaren takip ettiğini, Erdem Tapulu yaklaşık 150 kişilik bir ekibin aradığını belirtti.
     Kısa süre önce Bozdağın güney yakasında başka bir çığın düştüğünün hatırlatılması üzerine Vali Kıraç, Kulüp olarak yapacakları bir etkinlik için ön keşif çalışmasına gitmişler. Dağ bu, dağlarda insanların dikkatli olması lazım. Kader diyelim buna. Özellikle bugünlerde bu tutkuyu biraz frenlemek lazım. Daha önce çığın olduğu, kayak merkezinin bulunduğu alan kapalı zaten dedi.
     Düzenlenen törenin ardından Tapulun cenazesi, memleketi Erzincana gönderilmek üzere havalimanına götürüldü.
     Bozdağın batı yakasında bulunan Dikdere mevkisinde 13 Şubat saat 14.45 civarında çığ meydana gelmiş, Alpinist Dağcılık Kulübü üyesi 3 üniversite öğrencisi olaydan yara almadan kurtulmuştu.
     Kaybolan aynı gruptaki dağcı Erdem Tapul için arama çalışması başlatılmış, Tapul dün ölü olarak bulunmuştu.
    
     Muhabir: Halil Şahin / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Şükran Yücel

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER