İzmirdeki cinayet davası

İzmirdeki cinayet davası -Bornovada bir lokantada husumetlisi ile arkasına saklandığı taksi şoförünü tabancayla vurarak öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı


İZMİR (A.A) - İzmirde geçen yıl bir lokantada husumetlisi ile arkasına saklandığı taksi şoförünü tabancayla vurarak öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı.
     İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya, kasten adam öldürme suçundan iki kez müebbet hapis, iki kişiyi silahlı tehdit suçundan 10 yıl, ruhsatsız tabanca taşımak suçundan da 3 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanık Özer P, maktullerin yakınları ve tarafların avukatları katıldı.
     Özer P, olaydan 3 ay önce Fatoş Aygün ile tanışıp sevgili olduklarını, kız arkadaşının, annesinin ve tanımadığı kişilerin kendisinden sürekli para istediğini iddia etti. Aygünün çalıştığı birahanede içkisine hap atıldığını, eve yarı baygın getirildiğini, maktul Ömer Anşının sürekli kendisini arayarak küfür ettiğini ve Çorba içtiğin yerdeyim gel dediğini ileri süren Özer P, olay anını hatırlamadığını öne sürdü.
     Müşteki Abdullah Sulak, olay günü taksici arkadaşı Mustafa Sunar ile lokantada çorba içtikleri sırada içeri Ömer Anşının girdiğini, telefonla bir şahsı arayarak küfürler ettiğini, 10-15 dakika sonra sanığın elinde tabancayla içeri girdiğini belirtti. Ömer Anşının, kendisine silah doğrultulması üzerine taksici arkadaşı Mustafa Sunarın arkasına sakladığını dile getiren Sulak, ateş edilmesi üzerine ikisinin de hayatını kaybettiğini ifade etti.
     Tanık olarak dinlenen Fatoş Aygün ise sanığın evli olduğunu öğrendiğinde kendisinden ayrılmak istediğini, yaklaşık bir ay sonra da Ömer Anşınla arkadaşlığının başladığını belirtti. Sanığın tekrar kendisiyle birlikte olmak için ısrar ettiğini, olay gecesi Özer Pnin çalıştığı yere gelerek konuştuklarını ve ayrıldıklarını ifade eden Aygün, Olaydan sonra (Senin yüzünden yaptım, bir daha birisine yaklaşırsan seni de onu da öldüreceğim) dedi ifadelerini kullandı.
     Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına, tanıklar Emrullah Fettanoğlu, Ali Er ve Tarık Bilgerin zorla mahkemeye getirilmesine karar vererek dosyadaki eksikliklerin tamamlanması istemiyle davayı erteledi.
     Bornova ilçesi Kemalpaşa Caddesindeki bir lokantada meydana gelen olayda, Özer P, aralarında husumet bulunduğu iddia edilen Ömer Anşına ateş açmış, bu sırada lokantada müşteri olarak bulunan ve Anşının kendisine siper ettiği taksi şoförü Mustafa Sunara da kurşun isabet etmişti. Saldırıda Ömer Anşın olay yerinde, Mustafa Sunar da kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber İzmirdeki cinayet davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER