İzmirdeki cinayet davasında karar

İzmirdeki cinayet davasında karar -Annesiyle ilişkisi olduğunu öne sürdüğü kişiyi öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık 15 yıl hapisle cezalandırıldı


İZMİR (A.A) - Bayraklıda, annesiyle ilişkisi olduğunu öne sürdüğü Sinan Poyrazı (25) öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Ozan Afşin 15 yıl hapisle cezalandırıldı.
     İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın karar duruşmasına öldürülen Sinan Poyrazın babası Nihat Poyraz, tutuklu sanıklar Ozan Afşin ve Savaş Dağ, tutuksuz sanıklar Nimet Afşin, Burhan Güçlü, Ayhan Dağ, Alpay Dağ ve Ümit Aydın ile tarafların avukatları katıldı.
     Duruşmada son sözü sorulan sanık Ozan Afşin, bir insanın canına kıydığı için pişman olduğunu söyledi.
     Afşin, Sinanın annemle ilişkisi olduğunu öğrendim. Annemin ona otomobil aldığını duyunca çılgına döndüm. Arkadaşlarımın yanında da arabayı annemin aldığını söyledi. Bunları duyunca deliye döndüm. Onu her yerde aramaya başladım. Berber dükkanında olduğunu öğrendim. İçeri girince bana karşı alaycı tavırları devam etti. Ben de korkutmak amacıyla ateş ettim ifadelerini kullandı.
     Diğer sanıklar, üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmediklerini söyledi.
     Mahkeme heyeti, karar için verilen kısa aranın ardından sanıklardan Ozan Afşin ile ona yardım ettiği tespit edilen Savaş Dağa önce müebbet hapis verdi. Ardından Afşine ağır tahrik ve iyi hal indirimi uygulayarak cezasını 15 yıla, Dağın cezasını da 12 yıl 6 ay hapis cezasına çevirdi.
     Tutuksuz sanıklardan Ümit Aydını 1 yıl 8 ay hapse çarptırıp hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar veren mahkeme heyeti, azmettirici olduğu iddiasıyla yargılanan Nimet Afşin, Burhan Güçlü, Ayhan Dağ ve Alpay Dağın beraatine hükmetti.
     Ozan Afşin, annesi A.A. ile ilişkisi olduğunu iddia ettiği Sinan Poyrazı 16 Aralık 2011 günü Bayraklıda bir berber dükkanında pompalı tüfekle öldürmüş, olay sonrası kaçan Afşin, iki hafta sonra suç ortakları olduğu iddia edilen 6 kişi ile birlikte yakalanmıştı.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan / Tolga Albay
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber İzmirdeki cinayet davasında karar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER