İzmirdeki kadın cinayeti davası

İzmirdeki kadın cinayeti davası -Boşanmak istediği eşini öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık hakkında bu kez cezai ehliyetinin olduğu yönünde rapor verildi


İZMİR (A.A) - İzmirde, boşanmak istediği eşini bıçaklayarak öldürdüğü suçlamasıyla yargılanan ve hakkında daha önce cezai ehliyeti yoktur raporu verilen sanık hakkında, İstanbul Adli Tıp Kurumundan cezai ehliyetinin olduğu yönünde rapor verildi.
     İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, hakkında Kasten adam öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen tutuklu sanık Sedat Çöl ile tutuksuz sanıklar C.İ, B.İ, A.D, H.M, İ.M. ve suça sürüklenen çocuk M.Ç, ölen Ferdane Çölün annesi Suna, babası Fikret Maviş katıldı.
     Duruşmada, taraf avukatları ve davaya müdahil olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Hukuk Müşaviri Seyhan Yavuz ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri de hazır bulundu.
     Mahkeme Başkanı Hakim Orhan Kızıltaş, sanık Sedat Çöl hakkında İstanbul Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Dairesinden gelen, cezai ehliyetinin olduğu yönündeki raporu zapta geçirdi.
     Yeni gelen rapora bir diyeceğinin olup olmadığının sorulması üzerine sanık, Ben rahatsızım, beynim tutukluk yapıyor karşılığını verdi.
     Sanık avukatı ise İstanbul Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Dairesinden gelen raporla, Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinden alınan daha önceki rapor arasında çelişki olduğunu belirterek yeni bir rapor alınmasını istedi.
     Talebi kabul eden mahkeme heyeti, İzmir Adli Tıp Kurumu tarafından olay yerindeki DNA örnekleriyle tüm sanıkların DNAsının karşılaştırılmasını, sanık Sedat Çöle yeni bir rapor alınması için İstanbul Adli Tıp Kurumu Genel Kuruluna gönderilmesine, gelmeyen tanıkların zorla getirilmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.
     İzmirin Bornova ilçesinde Ekim 2011de meydana gelen olayda, Ferdane Çöl boşanmak istediği eşi Sedat Çöl tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Sedat Çöl hakkında kasten adam öldürme, tutuksuz sanıklar C.İ, B.İ, A.D, H.M, İ.M. ile suça sürüklenen çocuk M.Ç hakkında da azmettirme suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilmişti.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber İzmirdeki kadın cinayeti davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER